Πέτρος-Παππάς-στον-realfm-97,8:-Έχουμε-γελοιοποιηθεί-στην-κοινωνία-–-Άκαιρη-η-υποψηφιότητα-Φαραντούρη,-περίεργη-του-Φάμελλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Παππάς στον Realfm 97,8: Έχουμε γελοιοποιηθεί στην κοινωνία – Άκαιρη η υποψηφιότητα Φαραντούρη, περίεργη του Φάμελλου

πολιτική

Πέτρος Παππάς

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Πέτρος Παππάς στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα.

«Θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, ας μην έχει κανείς αμφιβολία για αυτό. Βλέπετε μια πολύ διαφορετική ρητορική από την πλευρά του, μια ρητορική που δεν οξύνει τα πάθη, δεν μιλάει για διακόπτες που θα κατέβουν στο συνέδριο , δεν λέει ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο να ευδοκιμήσει σε οποιαδήποτε προσπάθειά του στη χώρα. Απευθύνεται στη βάση, σε αυτή την πολύ πληγωμένη βάση του κόμματος που αισθάνεται ότι έχει καταπατηθεί η θέλησή της από ένα απονομιμοποιημένο σε μεγάλο βαθμό όργανο, της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Συνέδριο είναι το κυρίαρχο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό στο οποίο τίθεται σε κρίση η απόφαση της ΚΕ. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να την ανατρέψει αυτή την απόφαση. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια εκδοχή να μην πάμε σε εκλογική διαδικασία. Ζούμε το πρωτόγνωρο φαινόμενο η Αξιωματική Αντιπολίτευση να μην έχει πρόεδρο όχι  για 1-10 ημέρες . Θεωρώ ότι θα πάμε σε εκλογική διαδικασία με κυρίαρχο το συνέδριο» τόνισε.

Σχετικά με την υποψηφιότητα Φαραντούρη, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «ο Νίκος Φαραντούρης τιμήθηκε πριν από τρεις μήνες από μεγάλη εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπήσει το κόμμα και τη χώρα στην Ε.Ε. και θεωρώ τελείως άκαιρο τρεις μήνες μετά την εκλογή του και ενώ του είχε εμπιστευθεί ο κ. Κασσελάκης τόσο την κατάθεση του ευρωπαϊκού προγράμματος και αυτή τη θέση, στην ουσία να ακυρώνει αυτό που έλεγε ότι θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Ευρωβουλή και να λέει ότι είναι  μία λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς είπε ότι «θεωρώ περίεργη και την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου. Θεωρώ περίεργο να είναι κάποιος 11 μήνες επικεφαλής της ΚΟ και σε όλες τις συνεδριάσεις ουδέποτε να έχει εκφράσει κάποια αρνητική θέση, στάση απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά όταν αντικαθίσταται από αυτό το αξίωμα μετά να θέτει υποψηφιότητα. Είναι προβληματικό να λες ότι όλα πήγαιναν καλά και ξαφνικά να αλλάζεις στάση».

Για τον Παύλο Πολάκη επεσήμανε ότι «δεν αρνούμαι ότι ο κ. Πολάκης έχει θέση και στόχευση, όπως και μια δική του ιδέα πού θέλει να πάει το κόμμα. Εγώ δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό. Όταν ένας άνθρωπος διεκδικεί την ηγεσία της Αριστεράς και έχει μία θέση που δεν είναι η πάγια, η θεμελιακή της Αριστεράς απέναντι στην ισότητα, στον νόμο, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι αρχηγός κόμματος της Αριστεράς».

Ο κ. Παππάς σχετικά με τον κ. Γιαννούλη είπε ότι «με εκλεγμένο βουλευτή του κόμματος που μιλάει για κατέβασμα των διακοπτών δεν επιθυμώ διάλογο και κουβέντα. Εγώ θεωρώ ότι θα εκλεγεί ο Κασσελάκης και αν κάποιος αλλάξει θέση και δεχτεί το πολιτικό σχέδιο που  θα καταθέσει, δεν θα πω ποιος είναι ευπρόσδεκτος ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδιανόητες ρητορικές που δεν προσιδιάζουν σε ανθρώπους που είναι της Αριστεράς. Η ρητορική του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι εχθροπαθής».

Στο τέλος της συνέντευξης είπε ότι «έχουμε γελοιοποιηθεί στην κοινωνία. Το μεγάλο μου άγχος δεν είναι η διάσπαση αλλά αν θα φτάσουμε έως σε αυτή τη διαδικασία, γιατί αυτό που γίνεται, αυτή η εξαϋλωση των ποσοστών μας, αυτή η τηλενουβέλα που εκτυλίσσεται καθημερινά που τροφοδοτείται όχι από την πλευρά Κασσελάκη μας οδηγεί στην πολιτική γελοιοποίηση».

Ακούστε το ηχητικό:https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/10/02-10-2024-Πέτρος-Παππάς-Χατζηνικολαου.mp3

Related posts

Το σχέδιο για την εκτός σχεδίου δόμηση: Αλλαγές, εξαιρέσεις και ανησυχίες για απαξίωση εκτάσεων

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: Ψήφισε ο Χάρης Δούκας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων – «Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον», είπε

James Rollner

Παναγιωτόπουλος στον Realfm 97,8: «Ελεγχόμενες και φυσιολογικές για την εποχή οι ροές προς τη χώρα»

wp-needuser

Θεμιστοκλέους: Χρεώσεις από 1η Απριλίου στα παραπεμπτικά για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα

protothema.gr

Αναστάτωση και αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

wp-needuser

Σε εξέλιξη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Εξετάζεται η κατάθεση Πόθεν Έσχες για τους υποψηφίους προέδρους

wp-needuser