AYTOKINHTO

Πέθανε ο Paolo Pininfarina σε ηλικία 65 ετών

Ο Paolo Pininfarina, πρόεδρος του ομίλου Pininfarina, πέθανε την Τρίτη στο Τορίνο. Ήταν 65 ετών. Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι η σύζυγός του Ilaria ήταν παρούσα, μαζί με τη μητέρα του Giorgia Gianolio και τα πέντε παιδιά του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Silvio Angori, δήλωσε: “Είμαστε όλοι εξαιρετικά ευγνώμονες στον Pininfarina για την εξαιρετική συμβολή του στην εταιρεία και για το γεγονός ότι πάντα υποστήριζε με πάθος την ιστορία και την εταιρική μας ταυτότητα – τόσο όσον αφορά το στυλ όσο και τις ηθικές και συμπεριφορικές επιλογές”.

Γεννημένος στο Τορίνο στις 28 Αυγούστου 1958, ο Paolo Pininfarina ήταν ένας από τους γόνους αυτής της διάσημης ιταλικής οικογένειας. Ο παππούς του Battista ίδρυσε την Carrozzeria Pinin Farina το 1930, έναν οίκο σχεδιασμού του οποίου η συμβολή στην εξέλιξη του αυτοκινήτου είναι ανυπολόγιστη.

Η διαδοχή είναι πάντα ένα ακανθώδες ζήτημα στις δυναστείες, και όταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Andrea σκοτώθηκε ενώ οδηγούσε τη Vespa του κοντά στην έδρα της εταιρείας στο Cambiano τον Αύγουστο του 2008, ο Paolo Pininfarina βρέθηκε να διορίζεται πρόεδρος. Αλλά είχε τα κατάλληλα προσόντα.

Διαβάστε την συνέχεια στο topgeargreece.gr

Related posts

Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai-όλες οι πληροφορίες

James Rollner

Ράλι Ντακάρ 2024: H Audi κερδίζει με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και γράφει ιστορία

timesadmin

Πόσοι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπάρχουν στην Ελλάδα και πόσοι είναι ταχυφορτιστές

wp-needuser

Πρώτες εικόνες του νέου SUV Peugeot E-5008 (video)

protothema.gr

O Massa έκανε αγωγή 72 εκατομμυρίων ευρώ για το 2008

wp-needuser

Το McMurtry Speirling έκανε ρεκόρ και στην διασημότερη στροφή του κόσμου

James Rollner