spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Πάρκα της Θεσσαλονίκης ονομάζονται Χρήστος Σαρτζετάκης, Γεώργιος Ιωάννου και Γιάννης Κυριακίδης

Πάρκα της Θεσσαλονίκης ονομάζονται Χρήστος Σαρτζετάκης, Γεώργιος Ιωάννου και Γιάννης Κυριακίδης

Πάρκα της Θεσσαλονίκης ονομάζονται Χρήστος Σαρτζετάκης, Γεώργιος Ιωάννου και Γιάννης Κυριακίδης

Σχεδιάσαμε και προτείναμε τις ονοματοδοσίες των πάρκων που συνδέονται με επιφανείς συμπολίτες μας και ο καθένας, με τον δικό του τρόπο, άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην πόλη, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης

Πάρκα της Θεσσαλονίκης ονομάζονται Χρήστος Σαρτζετάκης, Γεώργιος Ιωάννου και Γιάννης Κυριακίδης

Τα ονόματα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη, του ποιητή, πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Γεωργίου Ιωάννου και του φωτορεπόρτερ, Γιάννη Κυριακίδη, αναμένεται να λάβουν τρία πάρκα της Θεσσαλονίκης.

«Σχεδιάσαμε και προτείναμε τις ονοματοδοσίες των πάρκων που συνδέονται με επιφανείς συμπολίτες μας και ο καθένας, με τον δικό του τρόπο, άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην πόλη», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου συμπληρώνοντας πως οι όποιες ονοματοδοσίες έγιναν σε συνεννόηση με τους συγγενείς τους.

Σε «πάρκο Χρήστος Σαρτζετάκης» θα ονομαστεί ο χώρος πρασίνου μεταξύ των οδών Φράγκων και Πολυτεχνείου. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης ήταν ανώτατος δικαστικός και πολιτικός, που διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 1985 έως το 1990. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το 1955 εισήλθε στο δικαστικό κλάδο.

Σε «πάρκο Γεωργίου Ιωάννου» θα ονομαστεί ο χώρος πρασίνου που περικλείεται από τις οδούς Γεωργίου Βαφόπουλου, Σποράδων και Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Γιώργος Ιωάννου γεννήθηκε το 1927 στη Θεσσαλονίκη από γονείς Θρακιώτες πρόσφυγες και σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 1954 εξέδωσε με δικά του έξοδα την πρώτη ποιητική του συλλογή «Ηλιοτρόπια» και το 1963 τη δεύτερη «Τα χίλια δέντρα». Κύρια λογοτεχνική του ενασχόληση όμως υπήρξε η πεζογραφία, προς την οποία στράφηκε οριστικά από το 1964 με την έκδοση μιας συλλογής 22 πεζογραφημάτων με τίτλο «Για ένα φιλότιμο», όπου καθιέρωσε ένα εντελώς προσωπικό ύφος και τρόπο γραφής, από το οποίο επηρεάστηκαν αρκετοί μεταγενέστεροι πεζογράφοι.

Τέλος, σε «πάρκο Γιάννη Κυριακίδη» θα ονομαστεί ο χώρος που βρίσκεται μεταξύ των οδών Φιλοποίμενος, Αλ.Μιχαηλίδη, Μπιζανίου και Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Γιάννης Κυριακίδης που απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2016, υπήρξε για 70 τουλάχιστον χρόνια, φωτορεπόρτερ και φωτογράφος που κατέγραψε με μοναδική επιμονή και εφευρετικότητα, την πολιτική, καλλιτεχνική ,κοσμική και καθημερινή ζωή, όχι μόνο της πόλης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλων των Βαλκανίων. Ήταν διαχρονικά διάσημη η εικόνα του Γιάννη Κυριακίδη ο οποίος αλώνιζε την πόλη φορτωμένος με φωτογραφικές μηχανές και σκάλα, φωτογραφίζοντας τόσο απλούς ανθρώπους, όσο βασιλείς, βασίλισσες, Προέδρους της Δημοκρατίας, πρωθυπουργούς, υπουργούς, στρατηγούς, κληρικούς, Έλληνες αλλά και ξένους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτές είναι οι φωτογραφίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των υπόπτων 16 χρόνια μετά την φονική επίθεση στη Marfin

manchester_machetes_hor
Λεμεσός: Κρατείται 44χρονος Ελληνοκύπριος, η 58χρονη πεθερά του τον κατήγγειλε ότι την βίασε

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ερμήνευσε το θρυλικό «The Unforgiven II» και οι Metallica την αποθέωσαν στο Instagram, δείτε βίντεο

15

Συγκινεί ο γιος του Γιώργου Παπαδάκη: Να αγκαλιάζετε τους πατεράδες σας, κάποια στιγμή αυτή η αγκαλιά θα είναι ανάμνηση

9

Έτσι έστησε η Μοσάντ το σχέδιο ανατροπής του καθεστώτος των μουλάδων με «δούρειο ίππο» τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

69

«Η ζώνη τού έσωσε τη ζωή, βάλαμε βαλίτσα στο παράθυρο και την ρούφηξε έξω»: Συγκλονίζει η σύζυγος του Σέρβου που τραυματίστηκε στην πτήση της Ryanair

70

Δανάη Μπάρκα για τον γάμο της: Ένας μήνας «γυναίκα του», σε ένα καλοκαίρι που μόνο αυτό δεν προμήνυε δυο άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί ενώθηκαν

7

hor-aftokinito-katasthma

134

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Γιατρός εξηγεί τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ο θάνατος πλησιάζει

Γιατί η Aston Martin δεν είναι πια στην Ελλάδα;

Ο ανάδρομος Ερμής φέρνει μια μεγάλη ευκαιρία για αυτά ζώδια

Καλοκαίρι στην Ήπειρο

ELBISCO: Η διαχρονική επένδυση πίσω από την επιτυχία της ELITE

Πλαίσιο: Γιατί η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη δεν είναι απλώς αξίες, αλλά μοχλοί ανάπτυξης

Ινδός ασκητής μοναχός στέκεται όρθιος εδώ και 5 χρόνια για 12ετή όρκο

Το 1990 ήταν απλώς ένας βράχος στη μέση του πουθενά: Σήμερα είναι το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στη Γη

Ποιο φυτό εσωτερικού χώρου καθαρίζει τον αέρα έως και 90% σε 24 ώρες

Δείτε Επίσης

Popular Articles