ΚΟΣΜΟΣ

Πάουελ: Γνωρίζουμε τους κινδύνους της πολιτικής για τους εργαζομένους, αλλά οι μειώσεις επιτοκίων εξαρτώνται από τον πληθωρισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:00

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα “γνωρίζει καλά” τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους εργαζόμενους η σκληρή νομισματική της πολιτική, αλλά τόνισε ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της οικονομίας όπως αναμένει η Fed, με συνεχή μείωση του πληθωρισμού.

Ο Πάουελ, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, δέχθηκε πιέσεις από τον πρόεδρο της επιτροπής, τον Δημοκρατικό Σέροντ Μπράουν από το Οχάιο, σχετικά με το γιατί η Fed δεν έκοψε πιο γρήγορα τα επιτόκια “για να αποτρέψει τους εργαζόμενους από το να χάσουν τις δουλειές τους”.

“Γνωρίζουμε καλά αυτόν τον κίνδυνο, φυσικά, και έχουμε μεγάλη επίγνωση της αποφυγής του”, δήλωσε ο Πάουελ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. “Αν αυτό που περιμένουμε και αυτό που βλέπουμε – συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη, ισχυρή αγορά εργασίας… πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού – αν η οικονομία εξελιχθεί σε αυτή την πορεία, τότε πιστεύουμε ότι η διαδικασία προσεκτικής άρσης της περιοριστικής πολιτικής μπορεί και θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους”.

Η εμφάνιση του Πάουελ στη Γερουσία έρχεται έπειτα από τηνν ομιλία ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη, κατά την οποία επανέλαβε ότι η συνεχιζόμενη πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού “δεν είναι εξασφαλισμένη”.

Related posts

Εκλογές στη Βρετανία: Έτοιμοι για αλλαγή σελίδας οι Βρετανοί – Προς βέβαιη ήττα οι Συντηρητικοί

timesadmin

Γαλλία: Βανδαλισμοί σε τρεις γραμμές υψηλής ταχύτητας της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων

James Rollner

Λευκός Οίκος: Η βοήθεια προς τη Γάζα έχει αυξηθεί σημαντικά

James Rollner

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν προωθεί στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν αξίας μισού και πλέον δισ. δολαρίων

wp-needuser

Συρία: Δεκατρία χρόνια πολέμου, 507.000 νεκροί, εκατομμύρια εκτοπισμένοι

protothema.gr

Τέλος τα ντιμπέιτ στις ΗΠΑ – Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε νέα τηλεμαχία με την Κάμαλα Χάρις

James Rollner