ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω κρατήσεις και πληρότητες για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στα Airbnb

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Σε υψηλά επίπεδα κινείται η ζήτηση για το τριήμερο στης Καθαράς Δευτέρας (15/3-18/3) στα καταλύματα Airbnb στους χειμερινούς προορισμούς, ενώ χτυπούν κόκκινο οι κρατήσεις στους καρναβαλικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates από την πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, τα ποσοστά προκρατήσεων φτάνουν το 92% στην Πάτρα και το 91% στην Ξάνθη. Το κόστος μίσθωσης για αυτοτελή ακίνητα, κατάλληλα για 4μελή οικογένεια ή/και παρέα, ξεκινά από 1.013 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις στην Πάτρα, ενώ στη Ξάνθη από 860 ευρώ. 

Όσον αφορά τους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, οι προκρατήσεις καταγράφονται άνω του 80%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικτύου, στην Αράχωβα αγγίζουν το 80%, με το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις να ξεκινούν από 511 ευρώ. Στα Καλάβρυτα οι προκρατήσεις αγγίζουν το 85%, με το κόστος να ξεκινά από 560 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα. Το 84% αγγίζουν οι προκρατήσεις στη Δημητσάνα και το κόστος διαμορφώνεται από 711 ευρώ, ενώ στο Καρπενήσι οι προκρατήσεις αγγίζουν το 92% με το κόστος να ξεκινά από 341 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις. 

Εξίσου υψηλή είναι η ζήτηση και για τους υπόλοιπους προορισμούς στην Πελοπόννησο, όπως είναι η Βυτίνα, η Στεμνίτσα, το Ναύπλιο και η Καλαμάτα.

Στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, το ποσοστό προκρατήσεων κυμαίνεται από 56% έως 74% σε Μακρινίτσα και Πορταριά αντίστοιχα, με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται από 447 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα καταγράφουν ποσοστά προκρατήσεων της τάξεως του 83% και 71% αντίστοιχα, με το κόστος μίσθωσης από 282 ευρώ και 212 ευρώ αντίστοιχα για τρεις διανυκτερεύσεις. 

Στα Ιωάννινα, οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αγγίζουν το 89%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 264 ευρώ.

Ήδη, από τα μέσα του Ιανουαρίου στους δημοφιλείς προορισμούς είχε αρχίσει να καταγράφεται ανοδική ζήτηση και θεωρείται ότι όσο θα πλησιάζουμε στο τριήμερο, οι προκρατήσεις θα κορυφωθούν και θα αγγίξουν ακόμη και το 100% σε πολλά μέρη.

Όπως σημειώνει το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων που καταγράφονται αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη, καθώς το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προκρατήσεων. 

Related posts

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης ΓΣΕΒΕΕ – Άδ. Γεωργιάδη

timesadmin

ΔΥΠΑ: Ξεπέρασαν τους 200 οι ωφελούμενοι του ειδικού προγράμματος απασχόλησης της ΛΑΡΚΟ

protothema.gr

Κατατέθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός 600 εκατ. ευρώ στη Βουλή

timesadmin

Όλα τα σενάρια για το placement της Εθνικής – Τι θα κρίνει το χρονοδιάγραμμα αποεπένδυσης του ΤΧΣ

timesadmin

Πλεόνασμα 933 εκατ. ευρώ στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο

timesadmin

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 88η ΔΕΘ

timesadmin