Πάμε-θερινό;-Οι-ταινίες-που-θέλουμε-να-δούμε-αυτό-το-καλοκαίρι
ΣΙΝΕΜΑ

Πάμε θερινό; Οι ταινίες που θέλουμε να δούμε αυτό το καλοκαίρι

Η επιστροφή του Σκαθαροζούμη με τον Michael Keaton. Η συνεργασία Ryan Reynolds και Hugh Jackman για το Deadpool & Wolverine. Η νέα ιστορία τρόμου με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage: Αυτές είναι οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά σινεμά της πόλης το καλοκαίρι του 2024.

  • 07/07/2024
  • Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα

Ποιος δεν περιμένει κάθε χρόνο την επανέναρξη των θερινών σινεμά, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε κλασικά έργα αλλά και νέες παραγωγές κάτω από τον έναστρο ουρανό, σε χαλικωτές αυλές ή σε γραφικές ταράτσες; Διότι το καλοκαίρι δεν υπάρχει καλύτερο από το να κλείνεις εισιτήριο για μια open air αίθουσα, έτοιμος να παρακολουθήσεις στη μεγάλη οθόνη μια απολαυστική ταινία.

Για μία ακόμη χρονιά, η λίστα με τις πρεμιέρες του καλοκαιριού είναι πλούσια, γεγονός που μας δίνει πολλές επιλογές για όλη τη θερινή σεζόν. Ξεχωρίσαμε λοιπόν τις ταινίες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει ή αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα το προσεχές διάστημα.

Αρχικά, από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, οι Ιστορίες Καλοσύνης, με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ Emma Stone και τους υποψήφιους για Όσκαρ Willem Dafoe και Jesse Plemons, που αν και έχει καιρό που παίζει στο σινεμά, συνεχίζει τις προβολές σε όλη την Αθήνα. Το τρίπτυχο παραμύθι ακολουθεί έναν άνδρα ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, που είχε εξαφανιστεί, επέστρεψε εντελώς διαφορετική και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει ένα άτομο που να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Το Furiosa επίσης προβάλλεται ακόμη στις θερινές αίθουσες, παρόλο που κυκλοφόρησε μέσα στον Μάιο. Πρόκειται για το prequel του βραβευμένου με έξι Όσκαρ «Mad Max: Fury Road» που κυκλοφόρησε το 2015, με την Άνια Τέιλορ-Τζόι να παίρνει τη θέση της Σαρλίζ Θερόν. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, «καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από το Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Dementus. Ενώ δύο τύραννοι μάχονται για την κυριαρχία στην Ακρόπολη, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες καθώς σχεδιάζει τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα της μέσα από την έρημο».

Η ταινία της Disney και της Pixar, Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2, επιστρέφει στο μυαλό της νεόκοπης εφήβου Ράιλι, τη στιγμή που το κέντρο ελέγχου κατεδαφίζεται ώστε να δημιουργηθεί χώρος για κάτι εντελώς απροσδόκητο: τα νέα Συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που εδώ και καιρό εκτελούν μια επιτυχημένη από κάθε άποψη λειτουργία, τα χάνουν όταν εμφανίζεται η Ανησυχία. Και φαίνεται ότι δεν είναι μόνη. Φέρνει μαζί της την Ντροπή, τη Ζήλια και την Ανία. Η ταινία ήδη παίζει στους θερινούς κινηματογράφους με απανωτά sold out!

Χόλιγουντ της δεκαετίας του ‘80: H σταρ των ταινιών ενηλίκων και επίδοξη ηθοποιός Μαξίν Μινξ έχει επιτέλους τη μεγάλη της ευκαιρία για να εκπληρώσει το όνειρο της. Αλλά καθώς ένας μυστηριώδης δολοφόνος καταδιώκει τις ανερχόμενες στάρλετ του Χόλιγουντ, μία αιματηρή διαδρομή απειλεί να αποκαλύψει το μοχθηρό παρελθόν της. Το MAXXXINE του Τι Γουέστ δείχνει την πρωταγωνίστρια να παλεύει να γίνει σταρ, όμως δεν ξέρει ότι το Χόλιγουντ… σκοτώνει.

Η νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (υποψήφιος για Oscar για τα Boyhood και Before Midnight) Hit Man παρουσιάζει την ιστορία του Γκάρι Τζόνσον, του πιο περιζήτητου επαγγελματία δολοφόνου στη Νέα Ορλεάνη.  Για τους πελάτες του μοιάζει με φιγούρα βγαλμένη από ταινία: ένας εκτελεστής. Αλλά αν τον πληρώσετε για να ξεφορτωθεί έναν σύζυγο ή ένα αφεντικό, καλύτερα να προσέχετε -γιατί δουλεύει για την αστυνομία. Όταν σπάει το πρωτόκολλο για να βοηθήσει μια νεαρή γυναίκα, που του λέει ότι προσπαθεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό σύντροφό της, βρίσκει τον εαυτό του να γίνεται ένα από τα πρόσωπα που υποδύεται, καθώς την ερωτεύεται και φλερτάρει με την ιδέα να γίνει ο ίδιος εγκληματίας. Πρωταγωνιστής στην ταινία είναι ο Γκλεν Πάουελ -υποδύεται τον άσο στις μεταμφιέσεις καθηγητή Φιλοσοφίας, Γκάρι Τζόνσον-, ενώ η υπόθεση είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία ενός μυστικού αστυνομικού στο Χιούστον του Τέξας.

Και επειδή το θερινό σηκώνει και μια ταινία τρόμου, το A Quiet Place: Day One έρχεται για να στοιχειώσει τις κινηματογραφικές βραδιές μας. Πρόκειται για την 3η από τη σειρά ταινιών A Quiet Place και αποτελεί το spin off της πρώτης ταινίας. Η Σαμίρα, μία γυναίκα που την υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ Λουπίτα Νιόγκο, έχει πάει για μια ημερήσια εκδρομή στη Νέα Υόρκη, όπου γίνεται μάρτυρας μιας φονικής εισβολής από εξωγήινα τέρατα, τα οποία εξοντώνουν οτιδήποτε βγάζει τον παραμικρό ήχο. Μαζί με τον Έρικ (που υποδύεται ο Τζόζεφ Κουίν), τρέχουν στην επικίνδυνη μεγαλούπολη για να γλυτώσουν.

Ένα ακόμη θρίλερ αναμένεται προσεχώς να κάνει πρεμιέρα. Ο λόγος για το Longlegs, που θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Ιουλίου. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Nicolas Cage, μαζί με τη Maika Monroe -γνωστή από την ερμηνεία της στην ταινία It Follows. Η Monroe υποδύεται μια πράκτορα του FBI που κυνηγάει έναν κατά συρροήν δολοφόνο και προσπαθεί να τον σταματήσει από το να βάλει στο στόχαστρο τα επόμενα θύματά του.

Ο Shawn Levy σκηνοθετεί τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman (ο οποίος θα επαναλάβει τον εμβληματικό ρόλο του σούπερ ήρωα Γούλβεριν για 10η φορά) σε μια περιπέτεια που συνδυάζει δράση, κωμωδία και επιστημονική φαντασία. Το Deadpool & Wolverine σηματοδοτεί την εισαγωγή της ομάδας X-Force στο σύμπαν της Marvel/Fox, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία των υπερηρώων στον κινηματογράφο. Στις ελληνικές αίθουσες από 25 Ιουλίου.

Το best seller της Κολίν Χούβερ «It Ends With Us» μεταφέρεται στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία της Λίλι η οποία μετακομίζει στη Βοστώνη και ξεκινά τη δική της επιχείρηση. Όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της αλλάζει. Ωστόσο η μεγάλη του απέχθεια για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, προσπαθεί να μάθει τους λόγους που ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί. Προς τα τέλη του καλοκαιριού, περιμένουμε να το δούμε σε θερινό.

Ο Tim Burton επιστρέφει 36 χρόνια μετά την επιτυχημένη και κλασική πια ταινία για τον Σκαθαροζούμη με τον Michael Keaton, πρωταγωνιστή της πρώτης ταινίας, να επαναλαμβάνει τον εμβληματικό του ρόλο, δίπλα στις Winona Ryder και Catherine O’ Hara, που επίσης επιστρέφουν για το δεύτερο part. Στις νέες προσθήκες του cast, ο Tim Burton θα ξαξαναπάρει κοντά του την Jenna Ortega μετά τη συνεργασία τους στο επιτυχημένο Wednesday του Netflix, καθώς και τη Monica Bellucci αλλά και τον Willem Dafoe. Το Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης είναι μάλιστα μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα αρχές Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

Ταινίες κάτω από τα αστέρια: Αυτά είναι τα θερινά σινεμά των νοτίων

Related posts

Σήμερα η γιορτή του Σινεμά: Όλες οι ταινίες με 2 ευρώ!

timesadmin

Arkadiko Film Festival: Στο ‘Any Day Now’ του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

wp-needuser

«Σαν παλιό σινεμά» στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

wp-needuser

Ο Κουέντιν Ταραντίνο άλλαξε γνώμη και ματαίωσε την παραγωγή της ταινίας “The Movie Critic”

James Rollner

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα πληροφορίες για την ταινία

protothema.gr

Όσκαρ 2024: Οπενχάιμερ, Έμμα Στόουν και η ζωντανή ερμηνεία του “I’m Just Ken” απογείωσαν την 96η τελετή

timesadmin