Ο-tom-cruise-ήταν-αθλητής-με-ενα-αγωνιστικό-nissan-300zx
AYTOKINHTO

Ο Tom Cruise ήταν αθλητής με ενα αγωνιστικό Nissan 300ZX

Ο Tom Cruise ήταν κάποτε αθλητής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς το πάθος του για την ταχύτητα και τα αυτοκίνητα είναι δεδομένο. Αυτό το αγωνιστικό Nissan 300ZX ήταν δικό του.

Top Gear TEAM

Ο Tom Cruise έφερε το Mission Impossible στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με την παρουσία του στο Σταντ ντε Φρανς, αλλά σε ένα παράλληλο σύμπαν θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος αθλητής. Ειδικά αν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είχε παραμείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Αν σκεφτείς δε πως στa 62 του μπορεί να πηδάει με αλεξίπτωτα και να αντέχει τα πολύωρα γυρίσματα τότε πιθανώς να ήταν ήδη και Ολυμπιονίκης. Οδηγός αγώνων πάντως έχει υπάρξει και όχι μόνο κινηματογραφικά, χάρη στην ταινία “Days of Thunder” του 1990, όπου πρωταγωνίστησε ως ο οδηγός NASCAR Cole Trickle. 

Έχει πάρει μέρος σε αγώνες ο Tom Cruise;

Ναι. Το γνωρίζατε όμως ότι ο Cruise συμμετείχε πραγματικά σε αγώνες SCCA την δεκαετία του 1980 χάρη στον συμπρωταγωνιστή του στο “The Color of Money”, Paul Newman;

Το αγωνιστικό Nissan 300ZX του Tom Cruise

Βλέπεις αυτό το Nissan 300ZX της Canon/Planters με το διακριτικό Newman-Sharp Racing; Αυτό ήταν το πραγματικό αυτοκίνητο του Cruise, και παρά το γεγονός ότι έζησε σε μια μάντρα για αρκετά χρόνια στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000, τώρα έχει αποκατασταθεί. Α, και μόλις πουλήθηκε στον αμερικανικό ιστότοπο δημοπρασιών “Bring A Trailer” για 102.200 δολάρια (περίπου το ίδιο σε ευρώ).

Το αγωνιστικό Nissan 300ZX του Tom Cruise

Δεν είναι ένα συνηθισμένο Nissan 300ZX

Φυσικά, δεν είναι ένα συνηθισμένο Nissan 300ZX της γενιάς Z31. Όχι γιατί ήταν του Tom Cruise αλλά γιατί ο κινητήρας V6 των 3,0 λίτρων διαθέτει εκκεντροφόρους της Jim Wolf Technologies και σύστημα εξάτμισης της HKS.

Στη συνέχεια, υπάρχουν αντιστρεπτικές μπάρες Nismo, ελατήρια και αμορτισέρ Tokico και καθίσματα bucket στο εσωτερικό. Προφανώς το οδόμετρο δείχνει μόνο περίπου 8.000 χιλιόμετρα, με τα 1.200 από αυτά να έχουν προστεθεί μετά από την πρόσφατη ανακατασκευή του. 

Το αγωνιστικό Nissan 300ZX του Tom Cruise

Τα έγγραφα της εποχής δείχνουν ότι η πρώιμη αγωνιστική καριέρα του Cruise ξεκίνησε αξιοπρεπώς με αυτό το αυτοκίνητο, με τον ηθοποιό να περνάει τις εξετάσεις του στη σχολή οδήγησης SCCA το 1987 και να κερδίζει τρεις περιφερειακούς αγώνες στο Sebring. Στον πρώτο του αγώνα σε εθνικό επίπεδο τερμάτισε τέταρτος και στην πρώτη του αγωνιστική σεζόν κατέκτησε μια δεύτερη, μια τρίτη και δύο τέταρτες θέσεις. Καλός ο Tom.

Το αγωνιστικό Nissan 300ZX του Tom Cruise

“Show me the moneyyyy”, που έλεγε και το Tom στην ταινία “Jerry Maguire”.

Φωτογραφίες: Bring a Trailer

Related posts

Έρχεται το μαύρο κουτί στα αυτοκίνητα-Πότε θα εφαρμοστεί και πώς λειτουργεί

protothema.gr

Δείτε το απολαυστικό unboxing μιας Lotus Eletre (video)

timesadmin

Πόσο πιο φθηνή είναι η ηλεκτρική Maserati GranCabrio από την συμβατική

James Rollner

Colin McRae: 17 χρόνια χωρίς έναν μοναδικό οδηγό που αγαπάμε ακόμα

timesadmin

Μήπως πρέπει να περιμένουμε ένα θερμικό Rimac;

protothema.gr

H Audi αποχαιρετά το R8 με ένα επικό video: Δείτε τον “Τελευταίο Γύρο”

timesadmin