Ο-Όμιλος-vw-ανακοίνωσε-4-νέα-μοντέλα-κάτω-των-25.000-ευρώ
AYTOKINHTO

Ο Όμιλος VW ανακοίνωσε 4 νέα μοντέλα κάτω των 25.000 ευρώ

Από την Ευρώπη για την Ευρώπη είναι το μότο της Volkswagen για το επόμενο βήμα στην ηλεκτρική της πορεία το οποίο μάλιστα είναι συνδεδεμένο με μια συγκεκριμένη χώρα.

Top Gear TEAM

VW ID.2All SUV concept teaser

Οι συζητήσεις για συνεργασία της Volkswagen με την Renault δεν καρποφόρησαν και ολοκληρώθηκαν, όμως αυτό δεν θα σταματήσει τον γερμανικό κολοσσό από το να συνεχίσει την στρατηγική που περιλαμβάνει μικρά και προσιτά σε τιμή, ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Volkswagen ID.7 Tourer

Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Volkswagen σε σχετική ανακοίνωση, τόνισε την απόφασή του να καταστήσει πιο διαδεδομένα τα πλήρως ηλεκτρικά entry level αυτοκίνητα και στην πορεία αυτή επιλέγει να μην φύγει από τα ευρωπαϊκά σύνορα για τα αυτοκίνητα τα οποία θα απευθύνονται στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Η ανακοίνωση έρχεται να τονίσει με έναν ακόμη τρόπο πως η Volkswagen έχει επιλέξει να ασχοληθεί ξεχωριστά με κάθε ήπειρο που συνιστά μεγάλη αυτοκινητική αγορά, διατηρώντας συνεργασίες με κινεζικές φίρμες και λανσάροντας αυτοκίνητα όπως το Volkswagen ID. CODE, εφοδιάζοντας με επιλεγμένα μοντέλα την Αμερική και αναγνωρίζοντας την ανάγκη της Ευρώπης για μικροκινητικότητα και φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Volkswagen ID. CODE Concept SUV

Παρά την ελκυστική τιμή, υπόσχεται πως τα οχήματά της φίρμας θα θέσουν πρότυπα στην κατηγορία entry-level όσον αφορά την τεχνολογία, το σχεδιασμό, την ποιότητα και την εμπειρία των πελατών. 

Αυτό το έργο έχει γίνει πιο απαιτητικό λόγω του αυξανόμενου κόστους ενέργειας, υλικών και πρώτων υλών και στην ανακοίνωση καθίσταται σαφές πως “η ηλεκτροκίνηση από την Ευρώπη για την Ευρώπη” μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πολιτική υποστήριξη και συνθήκες ανταγωνιστικού πλαισίου. 

Εργοστάσιο Volkswagen

Αν δεν το κατάλαβες η Volkswagen καλεί την Ευρώπη ως σύνολο, αλλά και τις χώρες αυτής ξεχωριστά να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο βιωσιμότητας με βάση το χαμηλό κόστος παραγωγής και όχι απαραίτητα με δασμούς εναντίον της Κίνας για να προστατευθεί η αγορά από την επέλαση των κινεζικών εταιρειών.   

Και το κάνει προσφέροντας ανταποδοτικά την διατήρηση της Ευρώπης ως βιομηχανική τοποθεσία με την τοπικοποίηση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Συνεπώς από το 2025 οι φίρμες της Volkswagen θα παρουσιάσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με κόστος κάτω των 25.000 ευρώ. 

Δύο νέα συμπαγή αυτοκίνητα, ένα από τη VW και ένα από την CUPRA, καθώς και δύο μικρά SUV, ένα από τη Skoda και ένα από τη VW, σχεδιάζονται σε αυτό το στάδιο και προορίζονται για παραγωγή στην Ισπανία. Εκεί θα κατασκευάζονται όπως τόνισε ο Όμιλος με στόχο να μειωθεί συνολικά το κόστος καθώς επίσης και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς δεν θα υπάρχουν υπερατλαντικές ή άλλες μεγάλες μεταφορές. 

Related posts

Το Jeep Avenger θέλει να ανταγωνιστεί το Yaris Cross

James Rollner

F1 GP Σιγκαπούρης: O Norris με McLaren ξεκινά πρώτος

protothema.gr

To Mercedes “Baby” G-Class θα είναι μόνο ηλεκτρικό – Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής τεχνικός

timesadmin

Οι 10 τάσεις στα δίκτυα φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

timesadmin

Ελλάδα: Η διασταύρωση που χρειάστηκε 5 διαγωνισμούς για να φτιαχτεί

wp-needuser

Και η Mitsubishi μαζί με Nissan και Honda για ηλεκτρικά και SDV

James Rollner