AYTOKINHTO

Ο χειρότερος έμπορος μεταχειρισμένων του 2023: πούλησε βαν για ΑμεΑ σε 13 διαφορετικά άτομα

Συγγνώμη για τα “γαλλικά” αλλά όταν εκμεταλλεύεσαι ΑμεΑ και ηλικιωμένους δεν είσαι απλά ο χειρότερος έμπορος μεταχειρισμένων του 2023, είσαι ο μ@λ@κ@ς της χρονιάς.

Top Gear TEAM

Βαν για ΑμεΑ

Ο Έντουαρντ Σκοτ Ροκ, έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Φιλαδέλφεια, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από τις ομοσπονδιακές αρχές με την κατηγορία της ταχυδρομικής και ηλεκτρονικής απάτης.

Στο topgeargreece.gr πιστεύουμε ότι παίρνει με την αξία του το βραβείο του χειρότερου έμπορου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του 2023. Παρακάτω θα καταλάβεις γιατί. 

Πώς γίνεται να είσαι τόσο μ@λ@κ@ς

Ο Rock κατηγορείται ότι δέχθηκε πληρωμές από περίπου 120 αγοραστές σε 36 πολιτείες, αλλά δεν παρέδωσε όχημα. Τα περισσότερα από τα εμπλεκόμενα οχήματα ειδικά για ηλικιωμένους, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και άτομα με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένου ενός βαν του 2017 που πωλήθηκε σε 13 διαφορετικά άτομα σε διάστημα 11 μηνών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι το σύστημα πωλήσεων -χωρίς παράδοση- του Rock απλώθηκε από το 2019 μέχρι και 2023. Το σύστημα επικεντρώθηκε στην πώληση του ίδιου οχήματος όσο το δυνατόν περισσότερες φορές χωρίς παράδοση.

Ο Rock εισέπραξε 260.000 δολάρια για το προαναφερθέν αναπηρικό βαν πριν το παραδώσει τελικά σε έναν από τους αγοραστές, χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας. Το σύστημα προκάλεσε απώλειες άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το Associated Press μίλησε με έναν έμπορο φορτηγών, ο οποίος την πάτησε γερά από τον απατεώνα Rock. 

Ο David Sodemann, συνιδρυτής της Boho Camper Vans, μιας εταιρείας στο Tempe της Αριζόνα, που κατασκευάζει, νοικιάζει και πουλά τροχόσπιτα, δήλωσε ότι έστειλε στον Rock περίπου 25.000 δολάρια για δύο φορτηγά Ford. Λίγους μήνες αργότερα, όταν τα οχήματα δεν είχαν φτάσει, ο Sodemann άρχισε να ζητάει τα χρήματα πίσω.

“Ήταν ένα μεγάλο χάος για πολύ καιρό”, θυμήθηκε ο Sodemann σε τηλεφωνική συνέντευξη την Πέμπτη. “Πάντα είχε κάποια δικαιολογία. Έβγαζε φωτογραφίες που έστελνε τα χρήματα πίσω με τη FedEx, αλλά ποτέ δεν έπεφταν στο ταχυδρομείο. Όλα ήταν ένα μεγάλο σόου”.

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια σχεδόν καθημερινών τηλεφωνημάτων και η εταιρεία του Sodemann να εμπλέξει έναν δικηγόρο, αλλά ο Rock επέστρεψε τελικά τα χρήματα, είπε ο Sodemann.

Ο Rock θα μπορούσε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή, αν καταδικαστεί. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται συνεπάγονται μέγιστη ποινή φυλάκισης 170 ετών, 5ετή περίοδο αποφυλάκισης υπό επιτήρηση, πρόστιμο 2.750.000 δολαρίων και φυσικά κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Related posts

Ο λόγος που μπορεί να δούμε τέταρτο χρώμα στα φανάρια-τι δήλωσε ειδικός επιστήμονας

timesadmin

Τέλος οι κινητήρες diesel για μεγάλη φίρμα αυτοκινήτων

James Rollner

Νέο Ford Explorer: Ό,τι αξίζει να ξέρεις για το ηλεκτρικό SUV σε ένα video

timesadmin

World of Volvo: 10 αξιοθέατα του νέου υπέροχου μουσείου της σουηδικής φίρμας

protothema.gr

Επίσημη ανακοίνωση Toyota για Yaris Cross και Corolla

James Rollner

Ναι, είναι αλήθεια: To Hyundai Ioniq 5 Robotaxi πήρε δίπλωμα οδήγησης

timesadmin