Ο-Τραμπ-υποστηρίζει-ότι-είχε-“κάθε-δικαίωμα”-να-παρέμβει-στις-εκλογές-του-2020
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι είχε “κάθε δικαίωμα” να παρέμβει στις εκλογές του 2020

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές και πολιτειακές κατηγορίες επειδή φέρεται να προσπάθησε να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020 από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επιμένει ότι είχε “κάθε δικαίωμα” να παρέμβει στις εκλογές.

“Πού ακούστηκε να σου απαγγέλλονται κατηγορίες για παρέμβαση σε προεδρικές εκλογές όπου έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις;”, δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη στο Fox News που προβλήθηκε την Κυριακή.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο θέτει τον Τραμπ στο στόχαστρο κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τις Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζοντας το Κογκρέσο να πιστοποιήσει τη νίκη του Μπάιντεν και στερώντας από τους ψηφοφόρους το δικαίωμά τους σε δίκαιες εκλογές. Τον περασμένο μήνα μάλιστα αντιμετώπισε ένα αναθεωρημένο κατηγορητήριο σχετικά με παράνομες προσπάθειες ανατροπής της ήττας του στις εκλογές του 2020.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια, όπου του απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες για εκβιασμό, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη στοχοποίηση μελών ομάδων οργανωμένου εγκλήματος και επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Ο Τραμπ, ο οποίος είναι ο σημερινός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, δεν έχει δηλώσει αν θα αποδεχθεί άνευ όρων τα αποτελέσματα των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, αν κερδίσει η Δημοκρατική αντίπαλός του, Κάμαλα Χάρις.

Related posts

Υψηλότερη των προσδοκιών η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το α’ τρίμηνο – Στο +0.5% το ΑΕΠ σε ετήσια βάση

protothema.gr

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ προσαρμόζει το πυρηνικό του οπλοστάσιο

wp-needuser

Τουρκία-Κατάρ: Κοινή μοίρα μαχητικών αεροσκαφών ανακοίνωσαν οι δύο χώρες

timesadmin

Ιράν για τον θάνατο Ραϊσί: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια

protothema.gr

Estee Lauder: Μειώνει το προσωπικό κατά 3-5% – Ράλι 17% η μετοχή

timesadmin

IMD: Ο κόσμος χρειάζεται μία ισχυρή Κίνα, με μία δυναμικά αναπτυσσόμενη εσωτερική αγορά

James Rollner