Ο-στρατός-του-Ισραήλ-ανέκτησε-τη-σορό-ενός-ακόμη-ομήρου-–-Εντολή-εκκένωσης-και-νέων-περιοχών-στη-βόρεια-Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Ο στρατός του Ισραήλ ανέκτησε τη σορό ενός ακόμη ομήρου – Εντολή εκκένωσης και νέων περιοχών στη βόρεια Γάζα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:44

O εκπρόσωπος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι ο στρατός ανέκτησε το σώμα ενός επιπλέον ομήρου από τη Λωρίδα της Γάζας, σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσής του επεστράφησαν οι σοροί τριών αιχμαλώτων μετά από ειδική επιχείρηση.

Ο όμηρος είναι ο 53χρονος Ρον Μπέντζαμιν, ο οποίος απήχθη από τη Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Χαγκάρι ανέφερε ότι ο Μπέντζαμιν σκοτώθηκε από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κοντά στο Μεφαλσίμ και το σώμα του μεταφέρθηκε στη Γάζα.

Η σορός του ανακτήθηκε μαζί με αυτές των Ιτζάκ Γκελερέντερ, Αμίτ Μπουσκίλα και Σάνι Λουκ στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF.

Σύμφωνα με τους Times of Israel ο Μπέντζαμιν είχε δώσει για τελευταία φορά σημεία ζωής στις 7:30 π.μ. της 7ης Οκτωβρίου, όταν άφησε ένα φωνητικό μήνυμα σε μια από τις δύο κόρες του, που ταξίδευε τότε στο εξωτερικό, λέγοντάς της ότι πήγαινε σπίτι στο Rehovot από μια προγραμματισμένη βόλτα με ποδήλατο κοντά στα σύνορα της Γάζας, λόγω εκτόξευσης πυραύλων.

Εντολή εκκένωσης παράκτιων περιοχών στη βόρεια Γάζα

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την επιχείρησή του κατά της Χαμάς στη Τζαμαλίγια και καλεί τους Παλαιστίνιους και σε άλλες γειτονιές της βόρειας Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή.

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των IDF, αντισυνταγματάρχης Αβιχάι Αντραέ, δημοσίευσε μαζί με την ανακοίνωση μια λίστα με τις νέες ζώνες που πρέπει να εκκενωθούν.

#عاجل 🔴 تحذير عاجل الى السكان المتواجدين في أحياء الكرامة، مشروع عامر، العطاطرة والسلاطين – بلوكات 973, 974, 978, 979, 1738-1745

🔴تقوم عناصر حماس والمنظمات الارهابية بأنشطة إرهابية وبإطلاق قذائف صاروخية الى البلدات الاسرائيلية من المناطق التي تتواجدون فيها حيث سيعمل جيش الدفاع… pic.twitter.com/MUL0vtI62H

— افيخاي ادرعي (@AvichayAdraee) May 18, 2024

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση εκκένωσης για την Τζαμπαλίγια, προτού επιχειρήσει στην περιοχή. Έκτοτε έχει επεκτείνει δύο φορές τη ζώνη εκκένωσης, ενώ στην τελευταία ανακοίνωση ζητά την εκκένωση των παράκτιων περιοχών αλ-Ατάτρα και αλ-Καράμα.

Οι Παλαιστίνιοι πολίτες καλούνται να μετακινηθούν σε καταφύγια δυτικά της πόλης της Γάζας.

Η επιχείρηση του Ισραηλινού Στρατού κατά της Χαμάς στη Τζαμπαλίγια ξεκίνησε αφού η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση ανασυντάχθηκε εκεί.
 

Related posts

Ισραήλ: “Πολλά δάκρυα, αγκαλιές και λίγες λέξεις” μετά την απελευθέρωση των δύο Ισραηλινοαργεντίνων ομήρων

timesadmin

Ιταλία: Στους 34 οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου με μετανάστες στα ανοικτά της Καλαβρίας

wp-needuser

Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να βγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Θα επιβάλει υψηλούς δασμούς σε εισαγόμενα

wp-needuser

Ουκρανία: Βυθίσαμε ένα ρωσικό πολεμικό σκάφος στην Κριμαία

timesadmin

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση “μπορεί να αποδείξει” τη νίκη της επί του Μαδούρο – Δακρυγόνα κατά αντικαθεστωτικών διαδηλωτών

protothema.gr

Παρέμβαση Ματαρέλα κατά αστυνομικής βίας σε ανήλικους

timesadmin