Ο-Νετανιάχου-ζητά-και-πάλι-αποχώρηση-της-unifil-από-τις-εμπόλεμες-ζώνες-–-“Το-Ισραήλ-θα-συνεχίσει-να-πλήττει-ανελέητα-τη-Χεζμπολάχ”
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου ζητά και πάλι αποχώρηση της UNIFIL από τις εμπόλεμες ζώνες – “Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει ανελέητα τη Χεζμπολάχ”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.57

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε απόψε τις κατηγορίες ότι ο ισραηλινός στρατός έβαλε σκόπιμα στο στόχαστρο τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο (NIFIL), χαρακτηρίζοντάς τις “εντελώς λανθασμένες”. Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του προς τους κυανόκρανους να αποσυρθούν από τις εμπόλεμες ζώνες.

Το Ισραήλ λυπάται για οποιαδήποτε ζημιά προκλήθηκε στο προσωπικό της UNIFIL, τόνισε. Ο στρατός, συνέχισε ο Νετανιάχου, έκανε ό,τι μπορούσε να αποφύγει να βλάψει τα μέλη της δύναμης ενώ έπληττε τους μαχητές της Χεζμπολάχ.

“Όμως ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού της UNIFIL είναι να λάβει υπόψη της η UNIFIL το αίτημα του Ισραήλ και να απομακρυνθεί προσωρινά από τον κίνδυνο”, πρόσθεσε.

Οι κυανόκρανοι θα μείνουν στον Λίβανο

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί, μιλώντας στη δημόσια γαλλική τηλεόραση France 5, τόνισε ότι οι κυανόκρανοι έχουν “αποστολή να μείνουν” στον Λίβανο.

“Την ημέρα που τα όπλα θα σιγήσουν, θα υπάρχει πάντα αυτή η Μπλε Γραμμή (σ.σ. το σύνορο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου), θα υπάρχει το ψήφισμα 1701 ή ένα νέο ψήφισμα, θα υπάρχει πάντα μια ζώνη που θα πρέπει να διασφαλίσουμε την ουδετερότητά της”, είπε ο Γάλλος υπουργός.

“Τα Ηνωμένα Έθνη ανέθεσαν (την εντολή) σε αυτές τις δυνάμεις και στα Ηνωμένα Έθνη επαφίεται να την αποσύρουν, εκτός και αν δοθεί ακυρωτική εντολή από τις συμβαλλόμενες χώρες”, πρόσθεσε.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στην UNIFIL (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία) θα συνεδριάσουν την Τετάρτη για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει ήδη δηλώσει ότι “δεν θα υπάρξει αποχώρηση της UNIFIL”.

Στο πλαίσιο δράσης της UNIFIL έχουν αναπτυχθεί περίπου 10.000 κυανόκρανοι από την Ινδονησία, το Νεπάλ, την Ινδία, τη Μαλαισία, την Γκάνα, την Κίνα, τις τέσσερις προαναφερόμενες ευρωπαϊκές χώρες και από άλλες.

“Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει ανελέητα τη Χεζμπολάχ”

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει “να πλήττει ανελέητα τη Χεζμπολάχ, μεταξύ άλλων στη Βηρυτό”, σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

“Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα τμήματα του Λιβάνου, περιλαμβανομένης της Βηρυτού”, είπε ο Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη στρατιωτική βάση που επλήγη την προηγούμενη ημέρα από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έριξε η λιβανέζικη ισλαμιστική οργάνωση, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών στρατιωτών.

Πηγή: - – -

Related posts

Procter & Gamble: Χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις στο τρίμηνο με πλήγμα ζήτησης στην Κίνα

James Rollner

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αποκάλεσε τη χώρα “Μακεδονία”

timesadmin

Μπάιντεν: Μια εκεχειρία στη Γάζα είναι εφικτή ακόμη και “αύριο” εάν η Χαμάς απελευθερώσει ομήρους

protothema.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκιβ

James Rollner

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε δύο στελέχη της Χαμάς στη Ράφα

timesadmin

Γερμανία: Ρατσιστική επίθεση σε κορίτσια από την Γκάνα

wp-needuser