Ο Μπράιαν Μέι εκφράζει την αντίθεσή του με την Τεχνητή Νοημοσύνη: Στην πραγματικότητα δεν τη χρειαζόμαστε
Ο Μπράιαν Μέι εκφράζει την αντίθεσή του με την Τεχνητή Νοημοσύνη: Στην πραγματικότητα δεν τη χρειαζόμαστε
Πιστεύω ότι το τίμημα που πρόκειται να πληρώσουμε για αυτήν την αναπόφευκτη ανάπτυξη είναι πολύ υψηλό, έγραψε ο κιθαρίστας των Queen
Tην αντίθεσή του με την Τεχνητή Νοημοσύνη εξέφρασε ο Μπράιαν Μέι, υποστηρίζοντας πως η ανθρωπότητα δεν την έχει πραγματικά ανάγκη.
Ο κιθαρίστας των Queen τοποθετήθηκε δημόσια για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), σχολιάζοντας τις επιπτώσεις που, όπως εκτιμά, θα έχουν οι υποδομές που απαιτούνται για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, με αφορμή σχετική ανάρτησή του στο Instagram, χρησιμοποίησε την ΤΝ για να αναδημιουργήσει το εξώφυλλο του άλμπουμ των Queen «The Game», που κυκλοφόρησε το 1980.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα που του έδωσε η Meta AI, ο Μπράιαν Μέι σχολίασε με ειρωνική διάθεση την ποιότητα της εικόνας και διερωτήθηκε αν αυτού του είδους η τεχνολογία είναι εκείνη που θα μπορούσε στο μέλλον να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο. «Απλώς έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας. Ζήτησα από τη Meta ΑΙ να μου δείξει πώς ήταν το εξώφυλλο του άλμπουμ The Game. Αυτό μου έδωσε, καλή δουλειά, ε; Αυτό είναι το είδος της νοημοσύνης που σύντομα θα κυβερνήσει τον κόσμο;» έγραψε.
Στη συνέχεια, ο μουσικός ξεκαθάρισε ότι η κριτική του δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά αφορά συνολικά στην πορεία ανάπτυξης της ΤΝ και το τίμημα που, όπως υποστηρίζει, θα κληθεί να πληρώσει η κοινωνία. «Λοιπόν, ωραία, ίσως αυτή είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε ΤΝ, αλλά τώρα είμαι πολύ σοβαρός, πιστεύω ότι το τίμημα που πρόκειται να πληρώσουμε για αυτήν την “αναπόφευκτη” ανάπτυξη είναι πολύ υψηλό» σημείωσε.
Δείτε την ανάρτησή του
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα κέντρα δεδομένων που απαιτούνται για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των συστημάτων ΤΝ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις περιβαλλοντικές και χωροταξικές επιπτώσεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατασκευή αυτών των απαίσιων κέντρων δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα καταστρέψουν την όμορφη χώρα μας, όπως ήδη καταστρέφουν την όμορφη Αμερική» τόνισε.
Παράλληλα, απηύθυνε δημόσια έκκληση στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Άντι Μπέρναμ, ζητώντας του να αναλάβει δράση προτού, όπως υποστηρίζει, οι εξελίξεις καταστούν μη αναστρέψιμες: «Αγαπητέ Άντι, πρέπει να το σταματήσεις τώρα, πριν να είναι πολύ αργά».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
42
74
11
35
86
125
Δείτε Επίσης

