Ο ελαιοχρωματιστής – κατάσκοπος της Αλεξανδρούπολης, η στρατολόγηση από τη Μαφία και η «μαμά Ρωσία»
Ο ελαιοχρωματιστής – κατάσκοπος της Αλεξανδρούπολης, η στρατολόγηση από τη Μαφία και η «μαμά Ρωσία»
Ο 59χρονος κατά την εξέταση του στην ΕΛΑΣ, υποστήριξε πως το άτομο που τον προσέγγισε και τον στρατολόγησε του ανέφερε πως μπορεί να του δίνει χρήματα για τις υπηρεσίες του, αλλά εκείνος του απάντησε ότι θα το έκανε επειδή είναι φιλορώσος

Μαρίνος Αλειφέρης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Ελληνική Αστυνομία μετά τη σύλληψη Έλληνα ομογενούς από τη Γεωργία ο οποίος κατηγορείται ότι είχε στρατολογηθεί από ρωσική υπηρεσία πληροφοριών με σκοπό να στέλνει φωτογραφίες και βίντεο από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης.
Το κατασκοπευτικό θρίλερ άρχισε να ξεδιπλώνεται όταν στην ΕΥΠ έφθασαν πληροφορίες που αποκάλυψαν τη δράση του 59χρονου που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής και η επίσημη εργασία του είναι αυτή του ελαιοχρωματιστή.
Ο 59χρονος συνελήφθη χθες Τρίτη (29/4) με τους ερευνητές να επιχειρούν τώρα να χαρτογραφήσουν πλήρως τη δράση του προκειμένου να διαπιστώσουν τι έχει φωτογραφήσει και πότε.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, ο άνδρας, είχε αρχικά προσεγγιστεί από μέλος κυκλώματος εγκληματικής ομάδας με βάση το εξωτερικό (Ανατολική Ευρώπη) η οποία δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων ενώ έχει εμπλοκή και σε δολοφονίες. Ο ποινικός αυτός λοιπόν του ζήτησε να «πιάσει δουλειά» για λογαριασμό της ρωσικής υπηρεσίας.
Ο 59χρονος κατά την εξέταση του στην ΕΛΑΣ, υποστήριξε πως το άτομο που τον προσέγγισε και τον στρατολόγησε του ανέφερε πως μπορεί να του δίνει χρήματα για τις υπηρεσίες του. Ο ίδιος όμως ανταπάντησε πως δεν το κάνει για τα χρήματα αλλά για την «μαμά Ρωσία» , όπως χαρακτηριστικά είπε, καθώς είχε υπηρετήσει στον σοβιετικό στρατό.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο συλληφθείς φέρεται να βιντεοσκοπούσε και να φωτογράφιζε ευαίσθητες στρατιωτικές περιοχές της παραμεθορίου αλλά και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης εκεί οπού εδώ και τουλάχιστον δυο χρονιά μεταφέρεται στρατιωτικό υλικό το οποίο καταλήγει σε πολλές περιπτώσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Στη συνέχεια, έστελνε το υλικό μέσω διαδικτυακών εφαρμογών σε άλλο άτομο το οποίο βρίσκεται στη Λιθουανία, κατέχει ελληνικό διαβατήριο, όμως και εκείνος έχει γεννηθεί σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν στο protothema.gr πως και ο δεύτερος άνδρας έχει συλληφθεί στη Λιθουανία από τις εκεί αντιστοιχίες Υπηρεσίες.
Μαρίνος Αλειφέρης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-









Δείτε Επίσης