Οριστικό:-Καταργείται-η-πιο-ιστορική-έκθεση-αυτοκινήτων-στον-κόσμο
AYTOKINHTO

Οριστικό: Καταργείται η πιο ιστορική έκθεση αυτοκινήτων στον κόσμο

Οριστικό: Καταργείται η πιο ιστορική έκθεση αυτοκινήτων στον κόσμο

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις γύρω από το αυτοκίνητο από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, καταργείται λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος.

Top Gear TEAM

Geneva motor show

Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης δεν θα πραγματοποιηθεί το 2025 και δεν υπάρχουν σχέδια για τη διοργάνωσή της τα επόμενα χρόνια λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους επισκέπτες.

Geneva motor show

Αυτό ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης που επικαλέστηκε “αβεβαιότητες που συνδέονται με την αυτοκινητοβιομηχανία και τη ανεπάρκεια ελκυστικότητας των μεγάλων ευρωπαϊκών εκθέσεων”

Η έκθεση χρονολογείται από το 1905 και προσέλκυε τουλάχιστον 120 εκθέτες στην κορύφωσή της. Επέστρεψε φέτος μετά από τετραετή απουσία λόγω της πανδημίας COVID-19, ενώ πέρσι σε μια περίεργη έμπνευση των διοργανωτών είχε λάβει χώρα στο Κατάρ.

Σημαντικές αυτοκινητοβιομηχανίες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία παρέλειψαν την εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των ομίλων Volkswagen και Stellantis, καθώς και των  BMW, Mercedes-Benz, Toyota, Hyundai και Ford.

Geneva Qatar ekthesi autokinitou 2023

Ο όμιλος Renault με την ομώνυμη μάρκα του και την οικονομική μάρκα Dacia ήταν η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετείχε στην έκθεση του 2024. Αυτό επέτρεψε στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της BYD και της MG Motors που ανήκει στη SAIC, να πάρουν μεγάλο μερίδιο της προσοχής του κοινού και του Τύπου.

Τα προηγούμενα χρόνια, η έκθεση είχε προσελκύσει περισσότερους από 500.000 επισκέπτες και θεωρούνταν ουδέτερο έδαφος για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες εν μέσω των άλλων μεγάλων εκθέσεων στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Geneva motor show

Φέτος μόνο 168.000 επισκέπτες παρακολούθησαν την έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, πολύ λιγότεροι από τους 200.000 που ανέμεναν οι διοργανωτές και οι τοπικές αρχές.

Η οργανωτική επιτροπή δήλωσε ότι θα συνεχίσει να σχεδιάζει μια έκθεση αυτοκινήτου στο Κατάρ τον Νοέμβριο του 2025, καθώς επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο κοινό εκτός Ευρώπης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2023 με τον τίτλο: Geneva International Motor Show Qatar.

“Είναι ικανοποιητικό να συνειδητοποιούμε ότι τα σαλόνια αυτοκινήτου συνεχίζουν να προσελκύουν μάρκες σε διάφορα μέρη του κόσμου και ότι το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης έχει ενισχύσει την απήχησή του στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης Sandro Mesquita σε δήλωσή του την Παρασκευή.

Στο μεταξύ θα διαλυθεί και το ίδρυμα που είχε αναλάβει την διοργάνωση της έκθεσης στην Γενεύη, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση. Η επόμενη ευρωπαϊκή έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στις μάρκες που αναμένεται να συμμετάσχουν είναι η Renault, η Peugeot, η Citroen και η Alfa Romeo της Stellantis, η BMW και η κινεζική Xpeng.

Related posts

Αγωγή στην Ferrari γιατί δεν διόρθωσε επικίνδυνο ελάττωμα

wp-needuser

Αυτό το αξεσουάρ κάνει το Tesla Model Y αυλή όπου και να είσαι

James Rollner

Καταδικάστηκε η οδηγός αυτόνομου Uber μετά από τροχαίο με μία νεκρή

timesadmin

O Πρόεδρος της FIA ερευνάται για χειραγώγηση αγώνα της F1

protothema.gr

Στην Ελλάδα το νέο Toyota C-HR-πόσο κοστίζει το υβριδικό SUV

timesadmin

Γιατί η διαλυμένη Ferrari 500 Mondial Spider του 1954 πουλήθηκε 1,7 εκατ. ευρώ

timesadmin