ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Οι δηλώσεις Τραμπ για το ΝΑΤΟ είναι αυτό που “ο Πούτιν λατρεύει να ακούει”

Η δήλωση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να μην υπερασπιστεί τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ που δεν ξόδεψαν αρκετά για την άμυνα είναι ακριβώς αυτό που λατρεύει να ακούει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε τη Δευτέρα η Ολλανδός υπουργός Άμυνας.

Ο Τραμπ πρόσφατα ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μην προστατεύσουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ που δεν ξοδεύουν αρκετά για την άμυνα από μια πιθανή ρωσική εισβολή.

“Ειλικρινά, νομίζω ότι αυτό ακριβώς λατρεύει να ακούει ο Πούτιν”, δήλωσε στο Reuters η Ολλανδός υπουργός Άμυνας, Κάισα Ολόνγκρεν. “Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας. Και αν δεν είμαστε ενωμένοι, αυτό μας κάνει πιο αδύναμους. Και ξέρουμε ότι αυτό αναζητά ο Πούτιν”.

Κατοχυρωμένη στο Άρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ είναι η αρχή της συλλογικής άμυνας – η ιδέα ότι μια επίθεση σε ένα μέλος θεωρείται επίθεση εναντίον όλων.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει κάτι σε αυτήν την κατεύθυνση. Αλλά ταυτόχρονα, είναι φυσικά κάτι ανησυχητικό”, είπε η  Ολόνγκρεν. “Και νομίζω ότι ειδικά τώρα, με πραγματικές απειλές για τις χώρες του ΝΑΤΟ, είναι πολύ ανησυχητικό που κάποιος τόσο σημαντικός λέει αυτά τα πράγματα”.

Η Όλονγκεν σημείωσε επίσης ότι οι περισσότεροι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι κοντά ή έχουν πετύχει οι δαπάνες του προϋπολογισμού για την άμυνα να είναι τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ.

Related posts

Αντίστροφη μέτρηση για μειώσεις επιτοκίων από ΕΚΤ και FED

timesadmin

“Διπλές” εκλογές την Τετάρτη στη Βορ. Μακεδονία – Φαβορί το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE

timesadmin

Αρμενία: Ο πρωθυπουργός Πασινιάν κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι σχεδιάζει νέα επίθεση εναντίον της χώρας του

timesadmin

Γάζα: Περίπου 110.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα υπό τον φόβο ισραηλινής επίθεσης

James Rollner

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απορρίπτουν έκθεση του ΟΗΕ για τη δημιουργία “κλίματος φόβου”

timesadmin

Aύξηση του πληθυσμού των αλλοδαπών μονίμων κατοίκων Ιαπωνίας, μείωση του αριθμού των Ιαπώνων

timesadmin