Οι-ΥΠΟΙΚ-της-g20-βλέπουν-αυξημένη-πιθανότητα-για-μια-ομαλή-προσγείωση-της-παγκόσμιας-οικονομίας
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΥΠΟΙΚ της G20 βλέπουν αυξημένη πιθανότητα για μια ομαλή προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των G20 αναμένεται να εκφράσουν την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η πιθανότητα η παγκόσμια οικονομία να σημειώσει μια ομαλή προσγείωση – και να μην κατρακυλήσει σε ύφεση – σύμφωνα με προσχέδιο της ανακοίνωσης τους που είδε το Reuters την Τρίτη.

“Μας ενθαρρύνει η αυξημένη πιθανότητα μιας ήπιας προσγείωσης της παγκόσμιας οικονομίας, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις”, σημειώνεται στο προσχέδιο. 

Οι ΥΠΟΙΚ και οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της G20 συγκεντρώνονται αυτή την εβδομάδα στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να εξετάσουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και του πληθωρισμού.  

Οι αξιωματούχοι αναμένεται επίσης να κάνουν ειδική αναφορά σε “πολέμους και κλιμακούμενες συγκρούσεις”, προειδοποιώντας ότι αποτελούν βασικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με το έγγραφο.

Στους αρνητικούς κινδύνους που θα επισημαίνουν είναι η κλιμάκωση των συγκρούσεων, ο οικονομικός κατακερματισμός και ο επίμονος πληθωρισμός που θα αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να κρατήσουν τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

“Η οικονομική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί πιο ανθεκτική από το αναμενόμενο σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά η ανάκαμψη ήταν εξαιρετικά άνιση μεταξύ των χωρών, συμβάλλοντας στον κίνδυνο οικονομικής απόκλισης”, σημειώνεται στο έγγραφο. 

Related posts

Ανοίγει ξανά το μεγαλύτερο ορυχείο ψευδαργύρου στην Ευρώπη μέσα στο 2024

timesadmin

Ζελένσκι: H Ρωσία στόχευσε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σημαντικές για την ΕΕ

protothema.gr

Η ΕΕ καλεί το Ισραήλ να ανοίξει πρόσθετα περάσματα για να φθάσει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα

protothema.gr

Ινδονησία: Απομάκρυνση των κατοίκων 7 χωριών λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Ίμπου

James Rollner

Ισπανία: Η χώρα οδεύει προς μία ακόμα χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό

protothema.gr

ΗΠΑ: Ελαφρώς μειωμένα τα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο

James Rollner