Οι-«Υπάλληλοι»-σε-πανελλήνια-επανέκδοση-στο-cine-Βάρκιζα
ΣΙΝΕΜΑ

Οι «Υπάλληλοι» σε πανελλήνια επανέκδοση στο Cine Βάρκιζα

Από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου «Οι Υπάλληλοι» βγαίνουν σε πανελλήνια επανέκδοση αποκλειστικά στον θερινό κινηματογράφο Βάρκιζα.

  • 09/08/2024
  • Κείμενο: NouPou.gr

«Οι Υπάλληλοι» (The Clerks) η εξωφρενική κωμωδία του Κέβιν Σμιθ με τους Μπράιαν Ο Χόλοραν και Τζέφρι Άντερσον βγαίνει σε επανέκδοση από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου αποκλειστικά στο Cine Βάρκιζα με αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο ταμείο του κινηματογράφου και στο more.com


«Οι Υπάλληλοι» του 23χρονου τότε Κέβιν Σμιθ ήταν η ταινία με το χαμηλότερο budget που διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Sundance το 1994 με budget 27.575 δολάρια.

Προκειται για την ιστορία ενός νέου δίδυμου τύπου Άμποτ και Κοστέλο που σίγουρα, καθώς βρισκόμαστε στα 90s, θυμίζει Μπίβις και Μπάτχεντ. Όπως φαίνεται λογικό έχοντας ως δεδομένο το budget, η ταινία στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο σενάριο της και στου διαλόγους και την αλληλεπίδραση μεταξύ των πρωταγωνιστών. Μάλιστα, ο Κέβιν Σμιθ είχε δηλώσει πως αφιερώνει αυτήν την πρώτη του ταινία στους «θεούς» του ανεξάρτητου σινεμά, Χαλ Χάρτλεϊ, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Slacker»), Τζιμ Τζάρμους και Σπάικ Λι. Οι «Υπάλληλοι» είναι ένα πρωτόγονο μείγμα όλων αυτών.

«Οι Υπάλληλοι» η πλοκή της ταινίας:

Δύο εικοσάρηδες φίλοι, ο Randal (Jeff Anderson) και o Dante (Brian O’Halloran) δουλεύουν σε ένα βίντεο κλαμπ και σένα μίνι μάρκετ, a.k.a Quick Stop, του New Jersey αντίστοιχα.

Είναι δύο τυπικοί υπάλληλοι που βασικά βαριούνται την δουλειά τους. Ή μάλλον τους πελάτες με τους οποίους αναγκάζονται να συναναστρέφονται (“This job would be great if it wasn’t for the fucking customers”).

Το φιλμ ακολουθεί τους δύο φίλους κατά τη διάρκεια μίας τυπικής μέρας, μιας μέρας όπου ο Dante που κρατάει το μίνι μάρκετ είχε κανονικά ρεπό και δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί ( “I’m not even supposed to be here today”).

Αυτό που ακολουθεί είναι ένας βομβαρδισμός casual έξυπνων και σπαρταριστών διαλόγων που παρεμβάλλονται ανάμεσα από διάφορες τραγελαφικές περιπέτειες όπως ένας αυτοσχέδιος αγώνας hockey στην ταράτσα, μία σχεδόν νεκροφιλία, μία αγρυπνία που πάει εντελώς στραβά, πολλές Star Wars αναφορές, και διάφορα άλλα συμβάντα καθημερινής τρέλας.

Το καρέ των πρωταγωνιστών συμπληρώνεται από το τρομερό καρτουνίστικο δίδυμο του Jay και του “βουβού” Silent Bob, οι οποίοι κλέβουν αδιαμφισβήτητα την παράσταση σε ολόκληρη την ταινία. Δύο μικρο-έμποροι που προμηθεύουν την γειτονιά με χόρτο και συνηθίζουν να αράζουν έξω από το μαγαζί που δουλεύουν ο Randal και ο Dante.

Related posts

Το Solar Cinema στο Δήμο Δυτικής Μάνης τον Αύγουστο

wp-needuser

Borderlands: Δείτε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας με την Κέιτ Μπλάνσετ

timesadmin

Ζαν Ντι Μπαρί – Η ερωμένη του βασιλιά

timesadmin

Ράδιο Μέτρονομ

timesadmin

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

protothema.gr

Αλέν Ντελόν: «Η παρουσία του στιγμάτισε τον κινηματογράφο» – «Έκλεισε» η αυλαία για τον γόη του παγκόσμιου σινεμά

protothema.gr