Νυχτερινές-εκατέρωθεν-επιθέσεις-Ρώσων-και-Ουκρανών-με-drones
ΚΟΣΜΟΣ

Νυχτερινές εκατέρωθεν επιθέσεις Ρώσων και Ουκρανών με drones

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:30.

Δεκάδες επιθέσεις με drones εξαπέλυσαν Ρωσία και Ουκρανία  η μία κατά των εδαφών της άλλης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, με την πλειοψηφία τους να καταρρίπτεται ωστόσο από τις δυνάμεις της αεράμυνας.

Ουκρανία: Κατέρριψε 71 ρωσικά drones από τα 80

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε τα 71 από το σύνολο των 80 επιθετικών drones που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με μία σημερινή αναφορά της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

Έξι ακόμη drones χάθηκαν, αφού αδρανοποιήθηκαν από τη χρήση ηλεκτρονικών αντιμέτρων που έκαναν οι Ουκρανοί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πολεμική αεροπορία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Η Ρωσία εκτόξευσε επίσης, δύο κατευθυνόμενους πυραύλους από την κατεχόμενη περιοχή του Λουχάνσκ στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, χωρίς να γίνει αναφορά στα αποτελέσματα της επιχειρησιακής χρήσης τους.

Χάρκοβο: 21 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα

Τα ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο, με στόχο μεταξύ των άλλων ένα κτιριακό συγκρότημα, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 21 άνθρωποι, εκ των οποίων τρεις ανήλικοι, ηλικίας 8 έως 17 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

“21 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρία παιδιά, ένα αγόρι 17 ετών, ένα κορίτσι 17 ετών και ένα κορίτσι 8 ετών”, έγραψε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ στο Telegram. Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το πλήγμα διεξήχθη σε μια συνοικία του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), μιας πόλης που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό 1,4 εκατομμύρια κατοίκους.

Η Ρωσία “στοχοθέτησε μια κοινή πολυκατοικία με αεροπορικές βόμβες”, κατήγγειλε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεκάδες κάτοικοι “κοιμόντουσαν”, σύμφωνα με τον Όλεγκ Σινεγκούποφ. Δύο πολυώροφες πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, διασώστες με τη βοήθεια φακών ερευνούσαν τα συντρίμμια ενός από τα κτίρια που επλήγησαν, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο από το σημείο.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ιγκόρ Τέρεχοφ, που βρέθηκε στο σημείο, διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για έναν πολιτικό στόχο και δεν υπήρχε “τίποτα το στρατιωτικό εκεί”.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι, αντιδρώντας στην επίθεση εναντίον του Χαρκόβου, ζήτησε εκ νέου η Ουκρανία να μπορέσει να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της ρωσικής επικράτειας. “Πρέπει να ενισχύσουμε τις ικανότητές μας για να προστατεύουμε καλύτερα ζωές και να εγγυηθούμε την ασφάλεια”, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους, υποσχόμενος να “πείσει” τους συμμάχους.

Ρωσία: Κατέρριψε 15 ουκρανικά drones

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 15 drones που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, με αποστολή να πλήξουν στόχους στη ρωσική επικράτεια, ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Έξι drones καταρρίφθηκαν πάνω από την Αζοφική Θάλασσα, τέσσερα πάνω από την περιοχή του του Ροστόφ στα νότια της Ρωσίας, ενώ τα υπόλοιπα καταρρίφθηκαν πάνω από τις περιοχές του Κουρσκ, του Άστραχαν, του Μπιέλγκοροντ και του Βορόνεζ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε μία ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Πηγή: -

Related posts

Βουλγαρία και Μολδαβία συζήτησαν για τον Κάθετο Διάδρομο Φυσικού Αερίου για τη ΝΑ Ευρώπη

protothema.gr

Εκ νέου έκκληση Σίσι για εκεχειρία στη Γάζα

timesadmin

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στη Γάζα – Οι πιέσεις, τα αγκάθια και οι κίνδυνοι

James Rollner

Ζαχάροβα: Αν εμφανιστούν γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία, θα γίνουν στόχοι για τον ρωσικό στρατό

timesadmin

Ζελένσκι: Ο πόλεμος “επιστρέφει” στη Ρωσία, η οποία θα “μάθει τι σημαίνει αντίποινα”

protothema.gr

Μεσανατολικό: Ο Μπάιντεν ζητά εκεχειρία εν μέσω αναφορών ότι το Ισραήλ σχεδιάζει χερσαία εισβολή στον Λίβανο

James Rollner