Νο5-με-14-υποψηφιότητες-και-11-Όσκαρ:-Οι-5-ταινίες-του-netflix-που-θα-δουν-όλοι-αυτό-το-ΣΚ
ΣΙΝΕΜΑ

Νο5 με 14 υποψηφιότητες και 11 Όσκαρ: Οι 5 ταινίες του Netflix που θα δουν όλοι αυτό το ΣΚ

To top-5 του Netflix αυτή την εβδομάδα κυριαρχείται από την πιο συγκινητική ιστορία όλων των εποχών.

Ουρές στα σινεμά. Επί μέρες, μήνες πιο σωστά. Όσοι έζησαν στα 90s το φαινόμενο Τιτανικός, θυμούνται, βασικά δεν ξέχασαν ποτέ. Χάρη στο Netflix παίρνουμε μια τζούρα από το τότε, για μια ταινία instant classic.

Δεν είναι πάντως το δημιούργημα του Τζέιμς Κάμερον το Νο1 του Netflix αυτήν την εποχή. Εκεί βλέπουμε μια μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας σούπερ ήρωα on screen. Με τι άλλο έχουν κολλήσει οι Έλληνες στη μεγαλύτερη πλατφόρμα παγκοσμίως; Έπονται οι απαντήσεις…

Νο5 με 14 υποψηφιότητες και 11 Όσκαρ: Οι 5 ταινίες του Netflix που θα δουν όλοι αυτό το ΣΚ

Netflix: Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες των ημερών

#1 Black Adam

Ήταν το 2022 όταν η DC λάνσαρε έναν καινούριο κόμικς σούπερ ήρωα. Με τον Ντουέιν Τζόνσον στο ρόλο του πρωταγωνιστή. Δεν ήταν προσπάθεια για πέταμα, έχουμε δει χειρότερες έστω. Αλλά δεν είχε και τίποτα που να την κάνει ξεχωριστή, τίποτα που να της δώσει ώθηση να αλλάξει κατηγορία.

Το σενάριο είναι επιεικώς μέτριο παρά τις καλές στιγμές δράσης. Σε τελική ανάλυση, το φρέσκο Νο1 του Netflix βλέπεται μόνο αν είσαι φαν του είδους νεαρής ηλικίας. Ξεχνιέται εύκολα και γρήγορα. Κι αυτό είναι μέγα πρόβλημα, δεν είναι; Μπορείς να διαβάσεις ΕΔΩ το αναλυτικό μας review.

#2 Vanished into the Night

Κοίτα που αρέσει για τα καλά αυτό το ιταλικό θριλεράκι. Για 2η συνεχόμενη εβδομάδα είναι στα ψηλά του Netflix, έπεσε μεν από την κορυφή, αλλά και πάλι δεν το περιμέναμε τόσο ανθεκτικό.

Αρέσει το γεγονός πως έχει σασπένς και αρκετές ανατροπές ενόσω βλέπουμε ένα διαζευγμένο ζευγάρι να καλείται να διαχειριστεί την απαγωγή των παιδιών τους. Γενικώς ρέει, έχει και αισθητική, μάλλον δεν μιλάμε τυχαία για success story που εκτείνεται σε πολλές χώρες.

#3 The Call of the Wild (Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης)

Η συγκίνηση είναι δεδομένη. Τα όμορφα τοπία επίσης, γλυκαίνουν το μάτι και τη ψυχή. Είναι μια αρκετά τίμια ταινία το τρέχον Νο3 του Netflix. Ένας ύμνος επίσης στην αντίληψη και στο ένστικτο των ζώων.

Ο Χάρισον Φορντ είναι αρκετά διαφορετικός από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει, χωρίς αυτό να είναι κακό, κάθε άλλο. Τεχνικά μόνο χαλάει το πράγμα, μερικά πλάνα κάνει «μπαμ» πως είναι ψεύτικα, από υπολογιστή, και αυτό αδυνατίζει τη συνολική εμπειρία θέασης.

#4 Lyle, Lyle, Crocodile (Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος)

Για τους φίλους ως 10, άντε 11 χρονών, ναι. Το Νο4 του Netflix μια χαρά είναι. Για τους άλλους, εκφράζουμε ζωηρότατες αμφιβολίες πως θα βρουν κάποιο ενδιαφέρον στο μιούζικαλ με τον κροκόδειλο των παιδικών βιβλίων του Μπέρναρντ Γουάμπερ.

Με μαγικό φόντο την Νέα Υόρκη, μουσικές από τους συνθέτες του «La La Land» και πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ έχουμε κάτι που θα μπορούσε να πάει καλά. Μόνο που τελικά δεν πήγε.

#5 Τιτανικός

Ένα από τα ωραιότερα δοσμένα love story στην ιστορία του σινεμά. Μέσα από μια από τις πλέον προβεβλημένες τραγωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα all time classic που μόλις προστέθηκε στη λίστα του Netflix.

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ σε ένα από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά ζευγάρια που είδαμε ποτέ, με τον Τζέιμς Κάμερον να υπογράφει ένα έργο που άφησε εποχή και ακόμα και σήμερα δεν έχει χάσει το παραμικρό από τη δύναμη του. Όσες φορές και να το δεις. Τότε στα 90s που βγήκε, ο κόσμος πήγε ξανά και ξανά στις αίθουσες για πάρτη του Τιτανικού. Και το… δάκρυ πήγαινε κορόμηλο!

Related posts

Στις 20 Ιανουαρίου του 1920 γεννιέται ο Federico Fellini

timesadmin

“Μουσική”: Μια μεταμοντέρνα μεταφορά του Οιδίποδα που γυρίστηκε στην Ελλάδα

timesadmin

Ο κλασικός ‘Δράκος’ του Κούνδουρου ξανά στα σινεμά

timesadmin

“Στη σκιά του Καραβάτζιο” τη Δευτέρα 26/2 από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

timesadmin

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα ‘Φτηνά Τσιγάρα’

timesadmin

Οι νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας από 18/1 (trailer)

timesadmin