Νίκος-Παππάς:-Ο-ΣΥΡΙΖΑ-καταθέτει-την-Τετάρτη-πρόταση-για-τη-σύσταση-προανακριτικής-για-το-μπάζωμα-στα-Τέμπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την Τετάρτη πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής για το μπάζωμα στα Τέμπη

Την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα στο σημείο που έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα καταθέσει την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς κάλεσε τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνυπογράψουν το αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής, σημειώνοντας ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης.

«Με απόφαση του προεδρείου της Κ.Ο σας ανακοινώνουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε πρόταση για την σύσταση προανακριτικής για το μπάζωμα στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Μπορεί να έχει περάσει κάποιος καιρός αλλά η μάχη που δίνουμε είναι για να αποκαταστήσουμε την σχέση του κράτους με την πολιτεία. Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ εννοούν όσα λένε δεν έχουν πάρα να ανοίξουν την πόρτα για την διερεύνηση.

Καλούμε καταρχήν τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν. Πιστεύουμε ότι εδώ βρίσκεται ένα πεδίο συνεννόησης, προσδοκούμε», δήλωσε πριν την έναρξη της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με πηγές από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση προανακριτικής θα ζητά τον έλεγχο των Χρήστου Τριαντοπουλου, Νίκου Παπαθανάση και Ιωάννη Τσακίρη.

Αναλυτικά:

– Σε ό,τι αφορά στον Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, ζητείται η διερεύνηση τέλεσης εκ μέρους του των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας σε κακουργηματική μορφή, καθώς φέρεται να παρείχε εντολή στους επιχειρησιακούς παράγοντες να μεριμνήσουν για εργασίες μεταφοράς των αδρανών υλικών σε ιδιωτικό χώρο, χωρίς να ενημερώσουν τις δικαστικές αρχές και να καταγράψουν τις ενέργειες σε επίσημο έγγραφο. Αποτέλεσμα ήταν η αλλοίωση του τόπου του συμβάντος και η εξάλειψη στοιχείων και κρίσιμου αποδεικτικού υλικού.

· Σε ό,τι αφορά στους Χρήστο Τριαντόπουλο και Ιωάννη Τσακίρη, ζητείται η διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και απιστίας, καθώς στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της παράνομης επέμβασης (εκχωμάτωση και επιχωμάτωση) στον τόπο του εγκλήματος, ο δεύτερος εξέδωσε υπουργική απόφαση έγκρισης δαπάνης για την πληρωμή σε εργολάβους της εν γένει εκτέλεσης των παράνομων εργασιών επέμβασης και αλλοίωσης στοιχείων στον τόπο του εγκλήματος, ζημιώνοντας το δημόσιο κατά 647,6 χιλ. ευρώ.

· Σε ό,τι αφορά στους Χρήστο Τριαντόπουλο και Νικόλαο Παπαθανάση, ζητείται η διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και απιστίας, καθώς ο δεύτερος με απόφασή του τροποποίησε απόφαση του κ. Τσακίρη, αποσκοπώντας στην παροχή συνδρομής προς τον πρώτο, ώστε να απαλλαγεί από την ευθύνη που του καταλογιζόταν για αλλοίωση στοιχείων και παράνομη επέμβαση στον τόπο του εγκλήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα βρετανικά ΜΜΕ αποθέωσαν τη μεγαλειώδη νίκη της Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ – «Εξευτέλισαν την Αγγλία»

Όπερα με live sex, piercing και αληθινό αίμα προκαλεί σάλο στην Στουτγάρδη – Με συμπτώματα ναυτίας και σοκ 18 θεατές

Το Ισραήλ έσπειρε τον φόβο στην καρδιά του Ιράν: Θρίλερ με τις ανακρίσεις διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

UPD: 5 ΣΧΟΛΙΑ

Related posts

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συνεργασία στο μεταναστευτικό και νέο ραντεβού τον Ιανουάριο – Τι είπαν για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

wp-needuser

Μαρινάκης: Το “Βαρουφάκης” έγινε ”Κασσελάκης”

timesadmin

Κόλαφος ο Νικήτας Κακλαμάνης για τον Θοδωρή Ζαγοράκη: «Ευτυχώς τον ξεφορτωθήκαμε» – «Για όνομα του Θεού…»

James Rollner

Έκτακτη εισφορά €10 ανά μεγαβατώρα στους ηλεκτροπαραγωγούς με φυσικό αέριο – Κατατέθηκε η τροπολογία

wp-needuser

Πολάκης: Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ΚΕΕΛΠΝΟ και Αθηνά Λινού

timesadmin

Κασσελάκης για φωτιά στο Ξυλόκαστρο: «Ο λαός δεν αντέχει άλλη εξάσκηση στην πλάτη του» – Τα συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς

wp-needuser