Νίκος Παππάς: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση για την τροπολογία που αφορά τους εποχικούς πυροσβέστες
πολιτική
Την ικανοποίησή του επειδή «φαίνεται ότι η πρωτοβουλία μας για νομοθετική παρέμβαση, η οποία εξασφαλίζει την ανανέωση των συμβάσεων των πυροσβεστών και την επιμήκυνση των συμβάσεών τους μέσα στον χρόνο, θα τελεσφορήσει», εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του.
«ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται ότι συγκλίνουν. Και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Είναι αυτό που ζητούν οι πυροσβέστες, είναι αυτό που οφείλουν να κάνουν τα κόμματα, είναι αυτό που περιμένει ο προοδευτικός κόσμος από όλες τις δυνάμεις, οι οποίες είναι προοδευτικές», πρόσθεσε.
Όσον αφορά τη μη συμμετοχή του ΚΚΕ στην κοινή πρωτοβουλία, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε: «Το ΚΚΕ έκανε μία διαφορετική επιλογή. Διαφωνούμε με τη λογική ότι το κάθε κόμμα πρέπει να κοιτάει πρώτα τη δική του προβολή και ύστερα το κοινό συμφέρον. Υπάρχει, όμως, ακόμα χρόνος και υπάρχει η δυνατότητα να συνυπογράψει την κοινή πρωτοβουλία των προοδευτικών κομμάτων».
Σχετικά με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο κ. Παππάς ανέφερε ως πρώτο συμπέρασμα ότι «αναδεικνύεται η ανάγκη για ενίσχυση της αυτονομίας της Ευρώπης. Και στρατηγικά και αμυντικά». «Αποδεικνύεται ότι η λογική του δεδομένου συμμάχου δεν είναι αποτελεσματική όταν τα δεδομένα αλλάζουν. Και αυτή η στρατηγική ναυαγεί», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να επιστρέψει η χώρα τάχιστα σε μία εξωτερική πολιτική, η οποία είναι πολυδιάστατη και ενεργητική, ούτως ώστε να συμβάλλει και από τις δικές της θέσεις για να μη διαμορφωθούν τετελεσμένα αναθεωρητισμού στην ευρύτερη περιοχή, στο έδαφος των συγκρούσεων που έχουν αναπτυχθεί». «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ κρίσιμα. Υπάρχει μία στρατηγική στην εξωτερική πολιτική, η οποία δεν απέδωσε και πάρα πολύ γρήγορα η κυβέρνηση πρέπει να στρίψει το τιμόνι», τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το αποτέλεσμα «δεν ήταν έκπληξη, διότι όλες οι ενδείξεις έδειχναν μία αμφίρροπη αναμέτρηση. Οποιοδήποτε από τα δύο ενδεχόμενα ήταν ανοιχτό και στο τραπέζι». «Αυτό, όμως, θα έπρεπε να το έχει συνυπολογίσει η ελληνική εξωτερική πολιτική, η ελληνική διπλωματία, η ελληνική κυβέρνηση και να μην αφοσιώνεται στη στρατηγική του “δεδομένου συμμάχου”, τη στιγμή που όλα τα δεδομένα και τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά», κατέληξε ο κ. Παππάς.