ΣΙΝΕΜΑ

Νίκος Ζιώγαλας: Η ιστορία πίσω από το «Σαν σταρ του σινεμά» και η επιλογή του Ντέμη Νικολαΐδη για την ΑΕΚ

Ο Νίκος Ζιώγαλας ήταν ο πρώτος καλεσμένος της εβδομάδας για το Στούντιο 4 της ΕΡΤ1, όπου διηγήθηκε τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από πολύ γνωστά του τραγούδια που είναι ιδιαίτερα αγαπητά από το κοινό.

Συγκεκριμένα η ιστορία του τραγουδιού «Σαν σταρ του σινεμά» ξεκινά από το μπαρ «Λούκι»: «Ήταν μία κοπέλα. Εγώ δούλευα στο «Λούκι» ένα μπαρ που είχε ένας ηθοποιός ο Αλέξης Γκόλφης.

Εκεί μαζευόμασταν όλοι της εποχής εκείνης, Πουλικάκος, Σιδηρόπουλος, Κατσιμίχα, Πορτοκάλογλου. Όλος ο κόσμος περνούσε από αυτό το μπαρ. Εγώ πήγαινα ως πελάτης εκεί, αλλά κάποια στιγμή δούλεψα και ως μπάρμαν. Πάνω στη φάση της δουλειάς γράφτηκε για μια Φανή που είχα ακούσει πως έχει έρθει από την Κοζάνη. Πώς εμφανίστηκε δεν θυμάμαι.

Ήρθε πάντως, φώτισε τη ζωή μας, το υπόγειο που ήταν πολύ χαμηλό και μετά από πολλές μέρες διστακτικότητας και προετοιμασίας χτυπάω και δυο τεκίλες – που δεν έπινα- για να βρω το θάρρος. Πάω κατά πάνω της και της λέω είμαι «ερωτευμένος μαζί σου». Αυτή δούλευε γκαρσόνα, ανεβοκατέβαινε γιατί είχε και εσωτερικές σκάλες το μπαρ και μου κάνει «Σοβαρά; Να το συζητήσουμε!» και οπισθοχωρεί. Με έλουσε κρύος ιδρώτας.

Συνήλθα πολύ άτσαλα. Σχόλασα, πήγα στο σπίτι και έγραψα το τραγούδι μία και έξω εκείνη τη βραδιά. Η Φανή εν τω μεταξύ εξαφανίστηκε, να είναι καλά, την ευγνωμονώ. Ευτυχώς που ήταν απόρριψη γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω», είπε για την πρώτη του μεγάλη επιτυχία.

Ο Νίκος Ζιώγαλας απαντώντας για τον στίχο: «κάτι με σπρώχνει να σου ρίξω μια μπουνιά», είπε πως ρώτησε παράλληλα τον Χάρη Κατσιμίχα που του είπε να μην τον χρησιμοποιήσει και τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ο οποίος του είπε το αντίθετο. Το τραγούδι έχει μια ένταση όπως είπε, αλλά την αρνητική κίνηση δεν την εννοεί. Αν την εννοούσε, τότε ο κόσμος θα το απέρριπτε.

Μερικά χρόνια αργότερα ο Ντέμης Νικολαΐδης, ως πρόεδρος της ΑΕΚ τότε, του ζήτησε να γίνει το «Μόνη ξανά δεν θα σε αφήσω», ο ύμνος της ομάδας. Και μπορεί να μην έγινε ποτέ επίσημο αυτό, ωστόσο το τραγούδι έχει μείνει στους οπαδούς της ομάδας, όπως είπε ο Νίκος Ζιώγαλας.

Το α μέρος της συνέντευξης του Νίκου Ζιώγαλα:

Το β μέρος της συνέντευξης:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Related posts

Οι 20 πιο ερωτικές ταινίες όλων των εποχών

timesadmin

Σινεμά στη σέντρα: Σώστε τα σινεμά!

wp-needuser

Αφιέρωμα στον Σταύρο Τσιώλη από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

timesadmin

Η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι επιστρέφει στην εποχή της αθωότητας

wp-needuser

Μέντιουμ: Η νέα ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη με την Μάρθα Φριντζήλα στα θερινά σινεμά!

protothema.gr

Pacifiction

protothema.gr