AYTOKINHTO

Νέο Fiat 600e: Τα επίσημα στοιχεία του νέου ηλεκτρικού B-SUV

Η κατηγορία των B-SUV απέκτησε ακόμα έναν πολύ ανταγωνιστικό εκπρόσωπο. Το Fiat 600e είναι αμιγώς ηλεκτρικό αλλά υπάρχει και υβριδική έκδοση

Top Gear TEAM

Fiat 600e

Το αμιγώς ηλεκτρικό νέο FIAT 600e και το ήπια υβριδικό 600 Hybrid μόλις παρουσιάστηκαν επίσημα και πλέον συνθέτουν την πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα του μοντέλου που σηματοδοτεί την ολοκληρωτική επιστροφή της FIAT στην μικρή κατηγορία. 

Fiat 600e

Το νέο Fiat 600 συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για το κοινό της συγκεκριμένης κατηγορίας καθώς δίνει χώρους και περισσότερη (ηλεκτρική) αυτονομία. 

Ναι, είναι ένα Fiat νέας γενιάς

Το νέο μοντέλο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως το μεγαλύτερο αδερφάκι του 500e, αποτελώντας μια εξέλιξη του θρυλικού DNA με μεγαλύτερες διαστάσεις και πέντε πόρτες για υψηλή πρακτικότητα.

Fiat 600e

Αντίστοιχοι σχεδιαστικοί δεσμοί με το 500e υπάρχουν και στην καμπίνα που έχει χώρο για πέντε ενήλικους και 15 lt αποθηκευτικών χώρων για μικροπράγματα.

Έχει επίσης εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση χάρη στο μεγάλο άνοιγμα των θυρών, υψηλή εξατομίκευση και πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει μέχρι ηλεκτρική ρύθμιση και λειτουργία μασάζ στο κάθισμα του οδηγού.

Fiat 600e La Prima

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 7″ μαζί με την οθόνη αφής 10,25″ του συστήματος infotainment είναι υπεύθυνα για την ψηφιακή εμπειρία στην καμπίνα του νέου FIAT 600, ενώ οι υπηρεσίες Connected services καλύπτουν πολλές ανάγκες σε επίπεδο συνδεσιμότητας και όχι μόνο.

Εστιασμένο κυρίως στην ασφάλεια, το Connect ONE μπορεί να εκτελεί κλήσεις ανάγκης και εξυπηρέτησης, καθώς και να δίνει χρήσιμα στοιχεία για την κατάσταση του αυτοκινήτου σε μηνιαία βάση.

Fiat 600e La Prima

Το Connect PLUS είναι σχεδιασμένο για να κάνει τη χρήση πιο άνετη, περιλαμβάνοντας υπηρεσίες πλοήγησης, απομακρυσμένο έλεγχο μέσω της εφαρμογής FIAT app και πολλές ακόμα δυνατότητες.

Ειδική αναφορά αξίζει στο Trip Report που βοηθάει το χρήστη να αναλύει και να βελτιώνει τον τρόπο που οδηγεί, ώστε να πετυχαίνει χαμηλότερη κατανάλωση, ελαφρύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τη λιγότερη δυνατή φθορά του αυτοκινήτου.

Η ηλεκτρική τεχνολογία

Το νέο Fiat 600e χρησιμοποιεί το νέο ηλεκτρικό σύστημα του ομίλου Stellantis. Η συστοιχία των μπαταριών έχει χωρητικότητα 54 kWh και συνεργάζεται με ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 156 ίππων, εξασφαλίζοντας αυτονομία πάνω από 400 km κατά WLTP σε μικτές συνθήκες και πάνω από 600 km σε καθαρά αστικό περιβάλλον.

Fiat 600e

Η φόρτιση υποστηρίζει έως 100 kW σε ρεύμα DC που σημαίνει ότι η μπαταρία φτάνει στο 80% σε λιγότερο από μισή ώρα. Για το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ο βασικός φορτιστής είναι 11 kW και μια πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε κάτω από έξι ώρες. Το 600e ολοκληρώνει τα 0-100 km/h σε 9 δευτερόλεπτα.

Και υβριδικό Fiat 600 μέσα στο 2024

Η FIAT μέσα στο 2024 θα διαθέσει και την υβριδική έκδοση του μοντέλου. Στην περίπτωση του 600 Hubrid το σύστημα αποδίδει 100 ίππους έχει χαμηλή κατανάλωση σύμφωνα με την Fiat, εκπέμποντας μόνο 110 έως 114 g CO2/km (αναμένεται η τελική έγκριση).

Το 600 Hybrid έχει ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, τόσο στο καθαρά αστικό πεδίο με ταχύτητα έως 30 km/h όσο και στον πιο ανοιχτό δρόμο όταν οι απαιτήσεις ισχύος είναι χαμηλές.

Το σύστημα αποτελίται από έναν κινητήρα βενζίνης με turbo, χωρητικότητας 1,2 λίτρων με ισχύ 100 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου τάσης 48V και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που είναι έξι σχέσεων και τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη. Ενσωματόμενος στο κιβώτιο είναι ο ηλεκτρικός κινητήρας των 21 kW (28,6 ίπποι), το inverter και την κεντρική μονάδα ελέγχου του συστήματος μετάδοσης.

Το νέο FIAT 600 Hybrid ολοκληρώνει την διαδικασία 0-100 km/h σε σχεδόν 11 δευτερόλεπτα. Φυσικά η ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα στις πολύ χαμηλές στροφές βελτιώνει τα χαρακτηριστικά απόδοσης και δίνει ζωντανή απόκριση στο πάτημα του γκαζιού.

Το 600 Hybrid ξεκινάει 100% ηλεκτρικά (e-launch) περιορίζοντας ουσιαστικά την κατανάλωση, διαθέτει λειτουργία e-creeping με την οποία κινείται προς τα εμπρός χωρίς ο οδηγός να αγγίζει το γκάζι, ενώ πλήρως ηλεκτρικό μπορεί να είναι και το παρκάρισμα (e-parking).

Related posts

Mercedes G 580: Αυτή είναι η ηλεκτρική G-Class των 580 ίππων

James Rollner

Volkswagen ID.X Performance: Το πιο δυνατό VW είναι τετρακίνητο με 558 ίππους

timesadmin

Αυτοκίνητα που δονούνται έχουν καλύτερη αεροδυναμική

timesadmin

Οριστικό: H Ford θα σταματήσει την παραγωγή του Focus

wp-needuser

Πότε χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία του αυτοκινήτου

protothema.gr

F1 GP Ιταλίας: Πρόγραμμα και ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης

protothema.gr