AYTOKINHTO

Νέο Citroen e-C3: Πρώτες εικόνες και πληροφορίες του ηλεκτρικού SUV σε τιμή έκπληξη

Η Citroen ετοιμάζει μεγάλη επίθεση στα μικρά SUV και το ηλεκτρικό e-C3 δεν είναι μόνο ηλεκτρικό έχει και τιμή έκπληξη για ευρωπαίο κατασκευαστή

Top Gear TEAM

Citroen e-C3

Τελικά ποιος είναι ο πρώτος ευρωπαίος κατασκευαστής που θα ανταγωνιστεί την Κίνα στα φθηνά ηλεκτρικά; Το σίγουρο είναι ότι με το νέο Citroen e-C3, η γαλλική φίρμα βάζει δυνατή υποψηφιότητα. 

Citroen e-C3

Όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, το Citroen e-C3 είναι ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε μία από τις δύο βασικές κατηγορίες που αγοράζουν οι ευρωπαίοι. Είναι ένα -ευρωπαϊκό- ηλεκτρικό B-SUV με ανάλογα χαρακτηριστικά αλλά και κάτι μη αναμενομένο: πολύ χαμηλή τιμή για ηλεκτρικό. Βέβαια είναι γεγονός ότι η Citroen είχε αναφέρει ότι το ηλεκτρικό C3 θα κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ. 

Ισχύς και αυτονομία του Citroen e-C3

Το Citroen e-C3 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται στη νέα, “οικονομικά αποδοτική” πλατφόρμα Stellantis Smart Car, που σημαίνει ότι υπάρχει μια μπαταρία 44 kWh LFP (φωσφορικού σιδηρούχου λιθίου) που παρέχει αυτονομία έως και 320 χιλιόμετρα. 

Citroen e-C3

Με την ταχεία φόρτιση DC 100kW, η φόρτιση από 20 έως 80% διαρκεί μόλις 26 λεπτά, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας των 111 ίππων επιτρέπει χρόνο 0-100 χλμ/ώρα “περίπου 11 δευτερόλεπτα” και τελική ταχύτητα μόλις 135 χλμ./ώρα. 

Citroen e-C3

Τι μας δείχνουν αυτά τα στοιχεία σε πρώτο επίπεδο; Ότι η Citroen ενδιαφέρθηκε πολύ για τιμή και αποφάσισε να το προικίσει με μια πιο οικονομική μπαταρία αλλά και έναν ηλεκτροκινητήρα λογικής ισχύος, ώστε να μη εκτίθεται η μπαταρία. Το αποτέλεσμα είναι ένα ηλεκτρικό, ποιοτικό B-SUV με τιμή που ξεκινάει από τα 23.300 ευρώ. Κάποιοι στην Κίνα ίσως να ανησυχούν. 

Citroen e-C3

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Citroen λέει ότι ετοιμάζει και ένα e-C3 με μικρότερη μπαταρία και αυτονομία στα 200 χιλιόμετρα, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ. Αυτή η έκδοση αναμένεται στην αγορά το 2025. 

Διαστάσεις και τι σου θυμίζει

Σύμφωνα με την Citroen το τετραγωνισμένο σχήμα του e-C3 εμπνεύστηκε από το Oli concept, και αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το νέο πρόσωπο της Citroen με την “υπογραφή της μάρκας” σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Συνολικά, αυτό το αυτοκίνητο είναι 19 χιλιοστά μακρύτερο, 6 χιλιοστά φαρδύτερο και σχεδόν 30 χιλιοστά πιο ψηλά από το έδαφος από το C3 της προηγούμενης γενιάς. 

Citroen e-C3

Θα υπάρχουν δύο επίπεδα εξοπλισμού στο λανσάρισμα: “You” και “Max”. Η οροφή με άλλο χρώμα θα είναι προαιρετική στη “You”, αλλά όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν στάνταρ τη φανταχτερή ανάρτηση Advanced Comfort Suspension της Citroen -για την οποία έχουμε μιλήσει και εδώ. 

Citroen e-C3

Υπάρχει μια μεγαλύτερη έμφαση στην άνεση και στο εσωτερικό, με τα καθίσματα Citroen Advanced Comfort και κάτι που ονομάζεται C-ZEN LOUNGE, το οποίο από όσο μπορούμε να καταλάβουμε αναφέρεται στην επένδυση του ταμπλό με ύφασμα. 

Η έκδοση “You” διαθέτει υψηλό επίπεδο βασικού εξοπλισμού, όπως εμπρός προβολείς LED, ανάρτηση Citroën Advanced Comfort® Suspension, Active Safety Brake (σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης), νέο σύστημα Citroën Head Up display, “My Citroen Play with Smartphone Station” για infotainment, ηλεκτρικούς καθρέπτες, αυτόματο φωτισμό, ραντάρ παρκαρίσματος πίσω, πίσω αεροτομή, cruise control, χειροκίνητο κλιματισμό και 6 αερόσακους.

Citroen e-C3

Η κορυφαία σειρά “Max” προσθέτει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με diamont cut, διχρωμία της Citroën με αντίθεση στην οροφή, διακοσμητικές ράγες οροφής, εμπρός και πίσω Skidplates, έγχρωμη οθόνη αφής 10,25 ιντσών με smartphone mirroring, καθίσματα Citroën Advanced Comfort®, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, τιμόνι με δερμάτινh επένδυση, αναδιπλούμενο 60/40 κάθισμα δεύτερης σειράς και ρύθμιση καθίσματος οδηγού, πίσω φώτα LED, πίσω τζάμι προστασίας, καθίσματα TEP/Fabric, αυτόματο κλιματισμό, 3D πλοήγηση, ασύρματη φόρτιση, πίσω κάμερα, ηλεκτροχρωμικό καθρέφτη και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα.

Σύμφωνα με την φίρμα τα πρώτα e-C3 θα φτάσoyn στην αγορά την άνοιξη του 2024. 

Related posts

Οικογένεια έκλεψε καταλύτες αξίας 36 εκατομμυρίων ευρώ

timesadmin

Αλέν Ντελόν: Όταν η Ferrari του πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

wp-needuser

Πρόγραμμα F1 GP Ιαπωνίας: Πού και τι ώρα θα δεις αγώνα

timesadmin

H Maserati GT2 Stradale φέρνει 640 αγωνιστικούς ίππους στον δρόμο

protothema.gr

Η εταιρεία αυτοκινήτων που προσέλαβε 60 κωφούς εργάτες (video)

timesadmin

Γιατί αξίζει να αγοράσεις μετοχές των GM και Ford-εξηγεί αναλυτής της Barclays

timesadmin