Νέο-audi-rs-q8-performance:-‘Εχει-τον-πιο-ισχυρό-κινητήρα-που-έφτιαξε-ποτέ-η-φίρμα
AYTOKINHTO

Νέο Audi RS Q8 performance: ‘Εχει τον πιο ισχυρό κινητήρα που έφτιαξε ποτέ η φίρμα

Χρειάζεσαι 850 Nm ροπής, τετρακίνηση, κεντρικό διαφορικό, πολλά μπιχλιμπίδια Audi RS και τον δυνατότερο κινητήρα που έχει φτιάξει ποτέ η φίρμα; Αν ναι, τότε το νέο Audi RS Q8 performance είναι για σένα. ΠΑΜ.

Top Gear TEAM

Η Audi μόλις παρουσίασε το νέο της θηρίο. Το νέο Audi RS Q8 και το RS Q8 Performance έχουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, μια νέα μάσκα, τροφαντές απολήξεις εξάτμισης και φυσικά με τον πιο δυνατό κινητήρα εσωτερικής καύσης που έχει κατασκευάσει ποτέ.

Audi RS Q8 και RS Q8 Performance 2024

Καλώς ήρθατε, λοιπόν, στα Audi RS Q8 και RS Q8 Performance: δύο τέζα πουσαρισμένες εκδόσεις του κορυφαίου SUV της Audi, με περισσότερη ισχύ και πρόσφυση από όση θα χρειαστείτε ποτέ από ένα αυτοκίνητο σαν αυτό.

Και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν τον πανταχού παρόντα V8 twin turbo των 4,0 λίτρων, με το RS Q8 να μπορεί να αποδώσει 592 ίππους και 800 Nm ροπής, και 0-100 km/h σε 3,8 δλ., ενώ το ακόμα πιο κορυφαίο RS Q8 Performance (το κόκκινο) ανεβάζει το ποσό στους 631 ίππους, 850 Nm ροπής 0-100 km/h σε 3,6 δλ. Αυτός ο τελευταίος κινητήρας είναι ο μεγαλύτερος που είχε ποτέ η Audi Sport, ξεπερνώντας το τέρας που βρίσκεται στο RS6 Avant -621 ίππους στην τελευταία έκδοση Performance.

Audi RS Q8 Performance 2024

Το Performance αποκτά επίσης ένα ελαφρύτερο σύστημα εξάτμισης που βοηθά στο πουσάρισμα της ισχύος καθώς και σε έναν λιγότερο διακριτικό ήχο -δηλαδή θα κάνετε πολύ αισθητή την παρουσία σας.

Audi RS Q8 2024

Και τα δύο θηρία διαθέτουν quattro, ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων με μικρότερους χρόνους αλλαγής ταχυτήτων και ένα μηχανικό κεντρικό διαφορικό που μπορεί να κατανέμει την ισχύ 40:60 μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα. Ναι, πίσω δίνει περισσσότερο.

Audi RS Q8 2024

Προφανώς, όταν συμβαίνει “ολίσθηση”, όχι περισσότερο από το 70% της ροπής του V8 στέλνεται στο εμπρός μέρος και έως και το 85% στο πίσω, κάτι που, όπως ισχυρίζεται η Audi, σημαίνει πιο ακριβή οδήγηση στις στροφές και λιγότερη υποστροφή. 

Η προσαρμοστική αερανάρτηση αέρα είναι στάνταρ, αλλά αν θέλετε να είναι πιο δυναμική, μπορείτε να επιλέξετε το πακέτο “dynamic” που προσθέτει ενεργή σταθεροποίηση κύλισης, ένα σπορ διαφορικό quattro και κεραμικά φρένα (αυτά είναι στάνταρ στο RS Q8 Performance).

Audi RS Q8 Performance 2024

Υπάρχουν νέα φώτα λέιζερ, νέες επιλογές χρωμάτων, νέες επιλογές τροχών που κυμαίνονται από ογκώδεις έως πραγματικά ογκώδεις αλλά ελαφριές, διαφορετικοί χρωματισμοί για το εσωτερικό, και μερικά επιπλέον ειδικά για το RS μπιχλιμπίδια.

Audi RS Q8 2024

Στη Γερμανία θα ξεκινήσει από 141.900 ευρώ για το RS Q8 και 155.700 ευρώ για το RS Q8 Performance -το οποίο δεν ξέρω αν το είπαμε αλλά διαθέτει τον πιο δυνατό κινητήρα που έχει φτιάξει η Audi. A, το είπαμε. Δεν πειράζει. 

Related posts

Στην Ελλάδα το νέο scooter Daytona ARES 125 GT-τιμή κάτω από 3.000 ευρώ

timesadmin

Επίσημο: Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό Hilux-πότε κυκλοφορεί

James Rollner

Γιατί σταμάτησε τη παραγωγή του Ford Focus στην Γερμανία

timesadmin

Γλιτώνει ο V6 κινητήρας της Alfa Romeo επειδή “χαλαρώνει” το Euro 7

timesadmin

Απίστευτα χαμηλή κατανάλωση του Toyota Prius-έκανε φοβερό Ρεκόρ Γκίνες

James Rollner

Ισραήλ: Γιατί ο Biden άλλαξε αυτοκίνητο για την επίσκεψη

timesadmin