AYTOKINHTO

Νέα έκδοση για το Renault Arkana-πόσο κοστίζει

Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί στην Ευρώπη 163.000 Renault Arkana στα περίπου δυόμισι χρόνια κυκλοφορίας του. Η πιο δημοφιλής έκδοση είναι η υβριδική E-Tech με τους 145 ίππους που καταλαμβάνει το 65% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία ταξινομήσεων από το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το μικρομεσαίο κουπέ SUV των Γάλλων φέρει για το 2024 μικρές αισθητικές αλλαγές, μαζί με μια νέα έκδοση Esprit Alpine και διατίθεται στην ελληνική αγορά με μειωμένες τιμές έως και 4.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στο μπροστινό τμήμα υπάρχει το νέο σήμα “Nouvel’R” της Renault που είναι ενσωματωμένο στη μάσκα, στο κέντρο της μαύρης γυαλιστερής λωρίδας που ενώνει αισθητικά τα φωτιστικά σώματα. Το χρώμιο στα περιφερειακά διακοσμητικά (γρίλια, πλαίσια παραθύρων κ.λπ.) έχει αντικατασταθεί από μαύρο, ή σατινέ μαύρο ή γυαλιστερό μαύρο, ανάλογα την έκδοση.

To νέο Arkana συνεχίζει να βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα CMF-B που προσφέρει μια πολύ καλή βάση για ένα στιβαρό αμάξωμα.

Νέα έκδοση esprit Alpine

Εφεξής, η πιο σπορτίβ έκδοση Arkana είναι η νέα Esprit Alpine που βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας. Εκτός των άλλων θα βρείτε ζάντες νέας σχεδίασης 19 ιντσών και μια νέα αεροτομή πίσω που τονίζει το αεροδυναμικό σχήμα της πίσω πόρτας.

renault arkana 2023

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι ένα μείγμα από Eco Tep (10% υλικά βιολογικής προέλευσης) και συνθετικό σουέντ. Τα πάνελ των θυρών και το τιμόνι έχουν κόκκινες, λευκές και μπλε ραφές, ενώ η επένδυση στην περιοχή του ταμπλό μπροστά από τη θέση του συνοδηγού είναι διακοσμημένη σε μοτίβο σχιστόλιθου.

Παράλληλα, με όλους τους κινητήρες το cockpit του νέου Arkana esprit Alpine διαθέτει μοχλό ταχυτήτων e-shifter (shift by wire).

Υβριδική τεχνολογία

Το portfolio εκδόσεων Arkana εξυπηρετείται από τις ήπια υβριδικές εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης Turbo στα 1.3 λίτρα απόδοσης 140 ίππων στους τύπους Evolution και Techno που πλέον έχουν μειωμένη τιμές: Στα 26.680 ευρώ για την βασική έκδοση και στα 29.340 ευρώ για την έκδοση Techno.

Με την ίδια τεχνολογία διατίθεται και η έκδοση Esprit Alpine όμως εδώ η ισχύς είναι στους 160 ίππους. Η τιμή διάθεσης προσδιορίζεται στα 31.990 ευρώ.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι υβριδικές εκδόσεις E-Tech με κινητήρα βενζίνης στα 1,6 λίτρα ισχύος 145 ίππων που συνδυάζονται με ένα έξυπνο αυτόματο κιβώτιο. Το βασικό μοντέλο Evolution κοστίζει 30.990 ευρώ ενώ το Techno έχει ως αφετηρία τα 33.590 ευρώ.

Όλα τα μοντέλα υποστηρίζονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και δωρεάν οδική βοήθεια διάρκειας 3 ετών.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

KIA EV5: Το “πιο μελλοντικό” ηλεκτρικό ΚΙΑ

timesadmin

Opel 6: Το θρυλικό αυτοκίνητο-πρόγονος των Kadett και Astra

James Rollner

Ιαπωνία: Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες πουλάνε τις μετοχές Toyota-τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters

protothema.gr

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα επέλεξε ο Χάρης Δούκας για τον Δήμο Αθηναίων

timesadmin

Ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων για την Toyota

James Rollner

Αυτό το Mini είναι ηλεκτρικό και κοστίζει 170.000 ευρώ

timesadmin