Μπάιντεν-από-την-g7:-Δεν-χάνω-τις-ελπίδες-μου-για-εκεχειρία-στη-Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν από την G7: Δεν χάνω τις ελπίδες μου για εκεχειρία στη Γάζα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν έχει χάσει τις ελπίδες του για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο κάλεσε την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς να ενεργήσει άμεσα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν παραμένει αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αρχικά “Όχι”, αλλά έσπευσε να συμπληρώσει: “Δεν έχω χάσει τις ελπίδες μου, αλλά θα είναι δύσκολο”. “Η Χαμάς πρέπει… να κουνηθεί”, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Διαπραγματευτές από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και το Κατάρ έχουν αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο, προσπαθώντας εδώ και μήνες να καταλήξουν στην επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στον πόλεμο της Γάζας.

Το σχέδιο που παρουσίασε στις 31 Μαΐου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και εγκρίθηκε τη Δευτέρα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προβλέπει στην πρώτη φάση του “άμεση και πλήρη” κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες, απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από “πυκνοκατοικημένες περιοχές” της Λωρίδας της Γάζας και απελευθέρωση ορισμένων ομήρων, ιδίως γυναικών και αρρώστων, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές και την είσοδο περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Related posts

Γερμανία: Αυξάνονται τα περιστατικά βίας εναντίον πολιτικών και κομμάτων

wp-needuser

H Κομισιόν εγκαινίασε τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα – Δασμοί στα ηλεκτροκίνητα οχήματα

timesadmin

Bloomberg: Οι κυρώσεις της G7 απομακρύνουν τους Έλληνες εφοπλιστές από το ρωσικό πετρέλαιο – κάτι που… δε το θέλει η Δύση

timesadmin

Απόδραση κρατουμένων από φυλακή στην Αϊτή, τέσσερις νεκροί

James Rollner

Κρίση στην Αϊτή: Αντεγκλήσεις κομμάτων-απερχόμενης κυβέρνησης

James Rollner

Το δίλημμα της Γερμανίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

timesadmin