AYTOKINHTO

Μια νέα φίρμα αυτοκινήτων έρχεται σύντομα στην Ελλάδα-ποιο θα είναι το πρώτο μοντέλο

Μια νέα φίρμα αυτοκινήτων έρχεται σύντομα στην Ελλάδα-ποιο θα είναι το πρώτο μοντέλο

Μετά την Seres μια ακόμα νέα φίρμα αυτοκινήτων πρόκειται να μπει στην ελληνική αγορά με plug-in υβριδικό μοντέλο. Έχουμε όλες τις πληροφορίες.

Top Gear TEAM

Σε μια στρατηγική κίνηση για την επέκταση της παρουσίας της στην Ευρώπη, η φίρμα αυτοκινήτων Lynk & Co πραγματοποιεί σημαντική διείσδυση σε νέες αγορές (όπως η Ελλάδα), σε συνεργασία με εταιρεία η οποία έχει 30 χρόνια εμπειρίας στις αγορές αυτοκινήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μέσα στο 2024 θα γίνει το λανσάρισμα του plug-in υβριδικού της Lynk & Co (η οποία είναι “παιδί” των Geely και Volvo) σε συνολικά 12 νέες αγορές, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει ευέλικτη κινητικότητα σε ολόκληρη την ήπειρο.   

Ποια εταιρεία θα φέρει τα Lynk & Co

H Lynk & Co ανέθεσε στη SEEAG να ενεργήσει ως εισαγωγέας και διανομέας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η SEEAG είναι ένας εδραιωμένος όμιλος αυτοκινητοβιομηχανίας με εμπειρία δεκαετιών στην εισαγωγή, διανομή, χονδρική και λιανική πώληση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών.

Lynk & Co 01

Lynk & Co 01

Η Lynk & Co θα φέρει πρώτα το plug-in υβριδικό μοντέλο 01 ξεκινώντας από τη Ρουμανία και την Ελλάδα. Αυτή η στρατηγική συνεργασία με την SEEAG προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των δυνάμεων, των πόρων και των δικτύων, μετριάζοντας τους οικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με την είσοδο στην αγορά.

Lynk & Co 01

Nicolas Lopez Appelgren, Διευθύνων Σύμβουλος της Lynk & Co  δήλωσε σχετικά με την επέκταση της φίρμας: “Με αυτή τη στρατηγική εξάπλωση, θα επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας στην ευρωπαϊκή αγορά, θα εδραιώσουμε τη μάρκα μας ως σημαντικός πάροχος ευέλικτης κινητικότητας – και φυσικά, θα παραδώσουμε υπέροχα αυτοκίνητα. Η SEEAG είναι ένας αξιόπιστος παίκτης στον κλάδο, με ισχυρές υποδομές και λειτουργίες – ένας ιδανικός συνεργάτης καθώς επιχειρούμε να εισέλθουμε σε αυτά τα νέα εδάφη”.
 

Επέκταση της Lynk & Co: από 7 σε 19 ευρωπαϊκές αγορές  

Η επέκταση από 7 σε 19 ευρωπαϊκές αγορές σηματοδοτεί σημαντική ανάπτυξη για τη Lynk & Co. Ενώ επί του παρόντος λειτουργεί στη Σουηδία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, η στρατηγική συνεργασία με τη SEEAG ανοίγει το δρόμο για την είσοδο σε νέες περιοχές.

Lynk & Co 01

Lynk & Co 01

Το αρχικό λανσάρισμα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία είναι μόνο η αρχή, με σχέδια για περαιτέρω επέκταση στη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Μολδαβία μέχρι το τέλος του 2024. 

Τι ξέρουμε για το Lynk & Co 01, το πρώτο μοντέλο που θα έρθει στην Ελλάδα

Πρόκειται για ένα premium μικρομεσαίο SUV, το οποίο κυκλοφορεί ως plug-in υβριδικό και υβριδικό. Το Lynk & Co 01 που θα έρθει στην χώρα μας θα είναι PHEV με τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1,5 λίτρου απόδοσης 180 ίππων σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα 60 kW (80 ίππων).

Lynk & Co 01

Η συνολική απόδοση σύμφωνα με την φίρμα είναι 261 ίπποι χάρη στους οποίους έχει 0-100 km/h στα 8 δλ. και τελική ταχύτητα 210 km/h. 

Lynk & Co 01

Συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο/ σειριακό κιβώτιο DCTH εώ η κατανάλωση καυσίμου στην υβριδική λειτουργία δεν ξεπερνά τα 1,2 λίτρα ανά 100 χλμ. σύμφωνα με την φίρμα. Η μπαταρία των 17,6 kWh (ωφέλιμα 14,1 kWh) του δίνει ηλεκτρική αυτονομία μεταξύ 69 και 88 χιλιομέτρων. 

Δείτε τον πλήρη πίνακα τεχνικών του μοντέλου καθώς και τον εξοπλισμό του. 

Lynk & Co 01

Lynk & Co 01

Lynk & Co 01

Related posts

F1 Sprint Βραζιλία: Εύκολη νίκη για τον Max Verstappen

timesadmin

Πώς είναι να ζεις με μια κλασική Mercedes-Benz 190E: Ένα κορίτσι της Gen Z εξηγεί

timesadmin

Νέα Ferrari 296 Challenge: Το αγωνιστικό του λαού

timesadmin

Καταργείται η χειρότερη γέφυρα της Ελλάδας-πότε θα είναι έτοιμη η καινούργια

protothema.gr

Ο λόγος που μεγάλη εταιρεία ξεφορτώνεται τα Tesla

James Rollner

Πόσο αυξήθηκαν οι εξαγωγές αυτοκινήτων της Κίνας το 2024

timesadmin