Μηχανικός-της-porsche-έγινε-ceo-σε-φίρμα-πολυτελών-αυτοκινήτων
AYTOKINHTO

Μηχανικός της Porsche έγινε CEO σε φίρμα πολυτελών αυτοκινήτων

Μια φίρμα υπερπολυτελών αυτοκινήτων τοποθέτησε στην θέση του CEO έναν μηχανικό της Porsche με μεγάλη εμπειρία. Τι ξέρουμε για τον ξεχωριστό Δρ. Frank-Steffen Walliser.

Top Gear TEAM

Dr. Frank-Steffen Walliser CEO Bentley

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Bentley είναι ο μηχανικός της Porsche Frank-Steffen Walliser, ανακοίνωσε η βρετανική μάρκα υπερπολυτελείας.

Ο Walliser θα αναλάβει τον ρόλο του την 1η Ιουλίου, διαδεχόμενος τον Adrian Hallmark, ο οποίος αποχώρησε από την Bentley τον Μάρτιο μετά από έξι χρόνια στη θέση αυτή για να γίνει διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin.

Ποιος είναι ο Frank-Steffen Walliser

Ο Walliser, 54 ετών, έχει περάσει την καριέρα του στην Porsche από τότε που εντάχθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία το 1995 μετά από σπουδές μηχανολόγου μηχανικού με έμφαση στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τη διαχείριση τεχνολογίας.

Dr. Frank-Steffen Walliser CEO Bentley

Ο Walliser θα φέρει επιχειρηματική και μηχανολογική εμπειρία στην Bentley, δήλωσε ο Gernot Döllner, διευθύνων σύμβουλος της Audi, της μητρικής μάρκας της Bentley, Audi. Μαζί με τις Lamborghini, Audi και Ducati, η Bentley αποτελεί μέρος του Brand Group Progressive του ομίλου Volkswagen.

Ο Walliser, ο οποίος κατάγεται από τη γενέτειρα της Porsche, τη Στουτγκάρδη, είναι σήμερα επικεφαλής ανάπτυξης της μάρκας για την αρχιτεκτονική και τα χαρακτηριστικά των οχημάτων. Ήταν επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Porsche από το 2014 πριν αναλάβει τη διαχείριση των σειρών προϊόντων 911 και 718 το 2019. Ο Walliser προήχθη στη σημερινή του θέση το 2022.

Ο Walliser θα αναλάβει την ευθύνη για τη μετάβαση της Bentley από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, ξεκινώντας από τα plug-in υβριδικά. Η Bentley έχει αναβάλει το λανσάρισμα του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέχρι το 2027.

Υπό τον Hallmark, η Bentley επέστρεψε σε σταθερή κερδοφορία, αλλά τα πρόσφατα αποτελέσματα δείχνουν πτώση από τα υψηλά περιθώρια κέρδους που είχαν επιτευχθεί τα προηγούμενα τρίμηνα.

Τα λειτουργικά κέρδη της Bentley για το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 45% στα 120 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση αποτελεσμάτων της Audi. Το περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 17% από 24%. Η Audi κατηγόρησε τις “δύσκολες συνθήκες της αγοράς” για τις μειωμένες οικονομικές επιδόσεις της Bentley.

Related posts

Αποχώρηση “βόμβα” του Adrian Newey από τη Red Bull

James Rollner

F1 GP Βραζιλία: Ο Verstappen κέρδισε, ας υποκλιθούμε στον Alonso

timesadmin

Renault Rafale 4X4 300 hp γιατί η Alpine έβαλε το χέρι της (εικονές, video)

timesadmin

Υπέροχη Jaguar ΧΚ120 του 1948 διαλύθηκε σε τρακάρισμα και έφταιγε το κινητό

James Rollner

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Ποια θα είναι η κατηγορία με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό το 2024

timesadmin

Ιαπωνία: Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες πουλάνε τις μετοχές Toyota-τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters

protothema.gr