Μητσοτάκης:-Η-κατάσταση-ασφαλείας-στην-Ευρώπη-καθιστά-επιτακτική-τη-διεύρυνση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστά επιτακτική τη διεύρυνση

Η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστούν επιτακτική τη διεύρυνση της ΕΕ σημείωσε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της 3ης Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο Ντουμπρόβνικ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τις υποψήφιες χώρες να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ενταξιακή τους προοπτική ενώ σε ότι αφορά την Ουκρανία έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αθήνα θα στηρίξει το Κίεβο στα επόμενα βήματά του. Στο περιθώριο της συνόδου ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της 3ης Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συνέχιση της πρωτοβουλίας που ανέλαβε πρώτη η Ελλάδα διοργανώνοντας την πρώτη Σύνοδο Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις 21 Αυγούστου 2023.

Τόνισε, ότι, όπως υπογραμμίστηκε τότε με την Κοινή Δήλωση των Αθηνών που είχαν υιοθετήσει οι ηγέτες, τα Δυτικά Βαλκάνια, η Ουκρανία και η Μολδαβία έχουν κοινή ευρωπαϊκή ιστορία και κοινό ευρωπαϊκό μέλλον, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι υποψήφιες χώρες και τα κράτη-μέλη, παρά τις διαφορές τους, κάθονται στο τραπέζι και ανταλλάσσουν απόψεις.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Ουκρανία τονισε ότι ο πόλεμος αυτός αφορά ολόκληρο τον κόσμο. Αναφερόμενος στη Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που φιλοξενήθηκε στην Ελβετία τον Ιούνιο, επισήμανε ότι αυτή επιβεβαίωσε την ευρεία στήριξη για μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία στα επόμενα βήματά της.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η γεωπολιτική κατάσταση και η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστούν επιτακτική τη διεύρυνση και κάλεσε τις υποψήφιες χώρες να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ενταξιακή τους προοπτική.

Δείτε φωτογραφίες από τη Σύνοδο Κορυφής

Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαστε από τους τελευταίους που φεύγουμε» – Η δραματική περιγραφή Ελληνίδας στη Φλόριντα όπου θα χτυπήσει ο «Milton»

Στον «αέρα» η σύσκεψη των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑΑθανάσιος Μαρτίνος: «Χωρίς τα ελληνικά δεξαμενόπλοια που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο οι τιμές θα είχαν διπλασιαστεί»

Related posts

Σε θερμό κλίμα η αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Εσωτερικών – Οι δηλώσεις Κεραμέως και Λιβάνιου

wp-needuser

Κοντογεώργης: Εργαζόμαστε για να έχουμε παραγωγική συζήτηση με τους αγρότες

timesadmin

Ο Ρουσόπουλος είδε τον τελικό του Ολυμπιακού μαζί με τον Τσίπρα και τον Παπανδρέου – «Πανηγυρίζω ανάμεσα σε δύο Παναθηναϊκούς»

wp-needuser

ΣΥΡΙΖΑ: Η «βρώμικη δουλειά» ανταμείβεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

wp-needuser

Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα» – Η ανάρτηση για τον Μίλτο Τεντόγλου και η συγγνώμη

wp-needuser

Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο και στελέχη της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων

timesadmin