Μητσοτάκης-–-Ερντογάν:-Η-διαφωνία-για-την-Χαμάς-–-«Δεν-την-θεωρώ-τρομοκρατική-οργάνωση»,-είπε-ο-Τούρκος-πρόεδρος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Η διαφωνία για την Χαμάς – «Δεν την θεωρώ τρομοκρατική οργάνωση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Η διαφωνία για την Χαμάς – «Δεν την θεωρώ τρομοκρατική οργάνωση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Μητσοτάκης Ερντογάν Άγκυρα

Μία διαφωνία μπροστά στις κάμερες για την οργάνωση Χαμάς είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συνομίλησαν για τον πόλεμο στην Γάζα.

«Στις συνομιλίες ανταλλάξαμε απόψεις για περιφερειακές εξελίξεις και την γενοκτονία στην Γάζα. Η ισραηλινή διοίκηση δεν διστάζει να προκαλεί ακόμα και τους υποστηρικτές της. Εξακολουθεί να στοχοποιεί την Ράφα που είναι το τελευταίο καταφύγιο των αμάχων», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και κάλεσε την διεθνή κοινότητα «να μιλήσει με πιο δυνατή φωνή απέναντι στην σφαγή αμάχων».

Όπως εξήγησε η Τουρκία είναι ικανοποιημένη αφού η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες που υποστήριξαν το ψήφισμα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να δοθούν επιπλέον δικαιώματα και προνόμια στην Παλαιστίνη.

Όταν πήρε τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. «Το Ισραήλ είχε κάθε δικαίωμα να αμυνθεί σε μία προκλητική και αιματηρή εισβολή τρομοκρατών στο έδαφος της», είπε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε την Χαμάς «μία τρομοκρατική οργάνωση που δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό». «Εδώ δεν συμφωνούμε», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά πήρε και πάλι τον λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε: «Δεν θεωρώ τρομοκρατική οργάνωση την Χαμάς. Αντιθέτως έχει δημιουργηθεί το 1947 για να προστατεύσει τα εδάφη τους. Είναι μία αντιστασιακή οργάνωση».

«Δυστυχώς απέναντι στην απώλεια ανθρώπινων ζώων που φτάνει τις 45.000 προσπαθεί να δώσει έναν αγώνα προστασίας. Πρέπει να το δούμε αυτό το πράγμα. (…) Δεν θεωρώ την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση αλλά μία οργάνωση που δίνει αγώνα για να προστατεύσει τα εδάφη και τον λαό της», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, που εξήγησε ότι αρκετά μέλη της Χαμάς διαμένουν στην Τουρκία.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το ζήτημα οι δύο ηγέτες διαφωνούν. «Συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρξει μία άμεση κατάπαυση του πυρός και να προστατευθούν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι που είναι τα θύματα αυτού του πολέμου», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Αυτό που λέτε μπορεί να γίνει», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Related posts

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για Αυγενάκη: Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές

wp-needuser

Παναγιωτόπουλος: «Πρέπει να διασφαλίσουμε την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων»

protothema.gr

Και ο Φαραντούρης ζητά εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Θα μπορούσε να λειτουργήσει εκτονωτικά και λυτρωτικά

timesadmin

Μητσοτάκης: Πιο αυστηρές ποινές σε γονείς για βία ανηλίκων, τέλος στην ευνοϊκή ποινική μεταχείριση όσων επιστρέφουν κλοπιμαία

timesadmin

Ελληνική Λύση: Εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης στη δασοπροστασία -«Όπου γάμος και χαρά» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν πρώτοι

James Rollner

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Κασσελάκης – «Είμαι ο Στέφανος, σκέτο»

wp-needuser