Μητσοτάκης-για-υπερσυνταγογράφηση:-Τέτοιες-πρακτικές-δεν-γίνονται-ανεκτές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για υπερσυνταγογράφηση: Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές

Μητσοτάκης για υπερσυνταγογράφηση: Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές

πολιτική

Μητσοτάκης για υπερσυνταγογράφηση: Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές

Τον εντοπισμό 100 γιατρών που υπερσυνταγογραφούσαν φάρμακα σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξήγησε ότι τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές.

«Η δέσμευσή μας για νομιμότητα παντού δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο πεδίο πολιτικής. Απλώνεται σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν τομέα υψίστης σημασίας, όπως αυτός της Υγείας», ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Στο πλαίσιο αυτό, με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εντοπίστηκαν 100 γιατροί που, μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2024, υπερσυνταγογραφούσαν σε ασθενείς. Μάλιστα, σε έναν από αυτούς, επιβλήθηκε πρόστιμο 800.000 ευρώ, καθώς συνταγογράφησε, μέσα σε έναν μόλις μήνα, χιλιάδες φάρμακα και μάλιστα στο ΑΜΚΑ της μητέρας του».

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: τέτοιες πρακτικές, που φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του ιατρικού κόσμου, δεν γίνονται ανεκτές. Από κανέναν και για κανέναν. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας. Έχουμε τη βούληση και πλέον υπάρχουν και οι μηχανισμοί για να το κάνουμε. Και αυτό ακριβώς πράττουμε», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Related posts

Κασσελάκης: Η διαδρομή έχει εμπόδια, πέφτουμε, ξανασηκωνόμαστε

timesadmin

Βουλή: Μάχες με βαριές κουβέντες του Άδωνι Γεωργιάδη με Ζωή Κωνσταντοπούλου και Κυριάκο Βελόπουλο

timesadmin

Παύλος Πολάκης: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εντός ΣΥΡΙΖΑ μετά το bullying – Όλο το παρασκήνιο

timesadmin

Παυλόπουλος: «Η συμβολή της Ελληνικής Γλώσσας στη δημιουργία του Έθνους των Ελλήνων και στη γέννηση και εξέλιξη των Επιστημών»

timesadmin

Σκέρτσος: Τα μηνύματα από τις Ευρωεκλογές έχουν αποκωδικοποιηθεί από την κυβέρνηση

timesadmin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κεντρικός ρόλος στο μεγάλο ευρωπαϊκό παζάρι για τα αξιώματα στην ΕΕ – Τι χαρτοφυλάκιο συζητά η Ελλάδα

timesadmin