Με-το-jeep-dune-θα-λατρέψεις-την-μικροκινητικότητα
AYTOKINHTO

Με το Jeep Dune θα λατρέψεις την μικροκινητικότητα

Βασίζεται στο Citroen Ami, αλλά για την ώρα αποτελεί το έργο ενός στούντιο σχεδιασμού από τη Γαλλία. Είναι το αξιολάτρευτο Jeep Dune concept.

Top Gear TEAM

Jeep Dune Concept

Οφείλεις να παραδεχτείς πως αυτό είναι ένα Jeep που πολύ θα ήθελες να έχεις. Απίστευτα ελκυστικό, θα έπαιρνε με άνεση τον τίτλο του Avenger ως το πιο compact μοντέλο της Jeep που έχει υπάρξει ποτέ και θα σε συνόδευε στις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις με απαράμιλλο στυλ.

Αν σου θυμίζει κάτι, αυτό είναι το Citroen Ami Buggy. Με τη διαφορά πως το τελευταίο είναι υπαρκτό μοντέλο, ενώ το Jeep Dune αποτελεί ένα πρωτότυπο που προέκυψε από το γαλλικό στούντιο σχεδιασμού, Klissarov Design. Με την ευκαιρία, δεν έχει κάποια σχέση με την ομώνυμη ταινία, ενώ είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να ανέβει σε έναν πραγματικό αμμόλοφο.

Jeep Dune Concept

Κανένα πρόβλημα όμως. Μπορούμε να ζήσουμε και μακριά από αμμόλοφους, αρκεί να είχαμε τη δυνατότητα να το αποκτήσουμε. Σε τελική ανάλυση, η εικόνα του Dune βρίσκεται σε συνάρτηση με εκείνη της Jeep σε ότι αφορά την εκτός δρόμου διάσταση.

Βασίζεται στο πάτωμα του Ami

Επίσης, οι ομοιότητές του με το μοντέλο της Citroen δεν είναι μόνο αισθητικές. Το πρωτότυπο Dune, υποτίθεται ότι βασίζεται στην πλατφόρμα του Ami και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι από που κι ως που, να σου θυμίσουμε πως τόσο η Citroen όσο και η Jeep, ανήκουν στο portfolio της Stellantis. Ίσως αυτό να αποτελεί μια εξήγηση, έτσι δεν είναι;

Jeep Dune Concept

Το Jeep Dune όμως, έχει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα όχημα -κυριολεκτικά- ελεύθερου χρόνου. Tα οβάλ κάγκελα που έχει αντί για πόρτες το Ami Buggy, στην περίπτωση του Dune έχουν επένδυση από σπορ ύφασμα.

Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να εναλλάσσεις τμήματα στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος, δημιουργώντας έτσι μια διαφορετική εικόνα. Α, το πίσω μέρος μπορεί να διαμορφωθεί και ως deck για τις ανάγκες ενός DJ. Χρήσιμο.

Jeep Dune Concept

Όσον αφορά τα διαπιστευτήρια εκτός δρόμου, θα στοιχηματίζαμε ότι δεν υπάρχουν. Το Citroen Ami στο οποίο υποτίθεται ότι βασίζεται αυτή το Dune, είναι προσθιοκίνητο και έχει μια μάλλον αναιμική ισχύ, που λογικά δεν θα επαρκεί για να αλωνίζεις τις παραλίες.

Το μέγεθος του Dune πάντως, είναι συγκρίσιμο με εκείνο ενός ATV, με μήκος μόλις 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα και ύψος 1,52 μέτρα. Και σε περίπτωση που έβγαινε στην παραγωγή ακριβώς όπως το βλέπουμε στις φωτογραφίες, βάζουμε στοίχημα πως θα πούλαγε αρκετά.

Related posts

Δοκιμή Hyundai Kona 1,6 Hybrid: Πώς και πόσο άλλαξε το νέο SUV

timesadmin

Εταιρεία ανακαλεί περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα με κίνδυνο πυρκαγιάς

wp-needuser

Κινεζική φίρμα επεκτείνεται με νέα συνεργασία στην Αθήνα

wp-needuser

Imola Roadster: Η πιο δυνατή cabrio Pagani έχει 850 ίππους (εικόνες)

timesadmin

Η Tesla μπαίνει σε μια νέα αγορά για τα αυτοκίνητά της

James Rollner

10 ενδιαφέροντα στοιχεία για τα Rivian R2, R3 και R3X

timesadmin