10 C
London
Saturday, February 22, 2025

Μεταφεστιβαλικές προβολές του 37ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Τριανόν

Date:

Related stories

Το φεστιβάλ διοργανώνει μια σειρά από προβολές τριών ιδιαίτερων ευρωπαϊκών ταινιών.

Juha “Juha”

Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών δράσεων του 37ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το φεστιβάλ διοργανώνει την προβολή 3 ξεχωριστών ταινιών Ευρωπαίων δημιουργών, στον κινηματογράφο Τριανόν από Δευτέρα 24 έως Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

24/2 | “Juha”, Άκι Καουρισμάκι

1999 | Φινλανδία | Ασπρόμαυρο  | 78’
Ο Άκι Καουρισμάκι αφηγείται την ιστορία της Marja, της συζύγου ενός μεγαλύτερου της αγρότη, του. Η ζωή της ανατρέπεται, όταν στο σπίτι τους φτάνει ο Shemeikka, έπειτα από ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του. Σύντομα παρασύρει τη Marja να τον ακολουθήσει στην πόλη και να ζήσει μία νέα, ονειρική ζωή, η απόφαση όμως της Marja να εγκαταλείψει το σύζυγο της αποτελεί μόνο την αρχή του εφιάλτη της.

25/2 | “Διαβολικοί Εραστές”, Λουκίνο Βισκόντι

Διαβολικοί Εραστές

1943 | Ιταλία | Ασπρόμαυρο | 140’
Ένας περιπλανώμενος αλήτης αποκτά ερωτική σχέση με την Τζοβάνα, την όμορφη νεαρή σύζυγο ενός αφελούς γέρου που έχει ένα μικρό πανδοχείο για ταξιδιώτες. Ο σύζυγος της Τζοβάνα την αηδιάζει. Ο Τζίνο φεύγει, μόνο και μόνο για να επιστρέψει, καθώς δεν μπορεί να την βγάλει από το μυαλό του. Μαζί θα σκοτώσουν τον σύζυγό της Τζοβάνα, αλλά ο θάνατός του θα στοιχειώσει τον γεμάτο ενοχές, Τζίνο. Πρόκειται για διασκευή του μυθιστορήματος “Ο Ταχυδρόμος Χτυπά Πάντα Δυο Φορές” του Τζέιμς Μάλαχαν Κέιν, που γυρίστηκε το 1946 στις ΗΠΑ, σε φιλμ νουάρ, με τη Λάνα Τάρνερ και τον Τζον Γκάρφιλντ.

26/2 | “Riff Raff”, Κεν Λόουτς

Riff Raff

1991 | Ηνωμένο Βασίλειο | Έγχρωμο | 95’
Ο Σκωτσέζος Στίβι, έχοντας μόλις αποφυλακιστεί, βρίσκει δουλειά ως οικοδόμος για τη μετατροπή ενός νοσοκομείου σε πολυτελή διαμερίσματα. Μένει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, ενώ στη δουλειά, εκτός από το επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον, τους εκμεταλλεύονται με πενιχρά ημερομίσθια και τους απολύουν για μικρά παραπτώματα. Όταν ανακαλύπτει μία χαμένη τσάντα, γνωρίζει τη Σούζαν, μία επίδοξη τραγουδίστρια και οι δύο νέοι ερωτεύονται. Σύντομα μένουν μαζί, όμως οι ήρεμες μέρες δε θα διαρκέσουν πολύ. Βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, και βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ των Καννών.

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Ελλάδα υποδέχεται τον Κρίστοφερ Νόλαν και τα γυρίσματα της

Latest stories