ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν στόχευε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά τη χθεσινή πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι “η Μόσχα θα είχε πλήξει τον στόχο της, αν αυτός ήταν ο στόχος”, συμπληρώνοντας πως “δεν υπήρχε προγραμματισμένη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή”.

“Είναι προφανές για τον καθένα. Δεν υπήρξε κανένα πλήγμα κατά της αυτοκινητοπομπής στην Οδησσό. Αν ήταν στόχος, θα τον πετυχαίναμε” έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram

Νωρίτερα, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το χθεσινό χτύπημα είχε στόχο τις αποστολές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή στην αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου”, δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος Ουκρανός διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

Related posts

Ιταλία: Πέθανε η Μπάρμπαρα Μπαλτζεράνι, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “Ερυθρές Ταξιαρχίες”

timesadmin

Κρεμλίνο: Το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο επλήγη από αντιπυραυλικά πυρά και όχι από τη Ρωσία

timesadmin

Βρετανία: Κοντά σε χαμηλό τριών ετών ο πληθωρισμός

protothema.gr

Η ρωσική ελίτ “βλέπει” μίνι-ανασχηματισμό από τον Πούτιν μετά τις εκλογές

timesadmin

Ζελένσκι: Ζητά περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα

wp-needuser

Ο Τιμ Ρόμπινς απάντησε σε όσους παραλληλίζουν την ταινία του “Bob Roberts” με την απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

wp-needuser