AYTOKINHTO

Μήπως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυξάνει το ενεργειακό σου αποτύπωμα; Τι δείχνει μια έρευνα του Harvard

Ως δευτεροετής φοιτητής, ο 23χρονος Lucas Woodley άρχισε να θέτει δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι οι φορολογικές πιστώσεις αποτελεσματικές στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα; Αν όχι, πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν τα κίνητρα για μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος;

“Ήθελα να καταλάβω πώς διαφορετικές συμπεριφορές οδήγησης θα επηρέαζαν την ικανότητα των ηλεκτρικών οχημάτων να μειώνουν τις εκπομπές”, δήλωσε ο πρόσφατος απόφοιτος του Κολλεγίου. “Γνωρίζουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά ποιες ακριβώς είναι αυτές οι συνθήκες;”

Κατά τα επόμενα 2,5 χρόνια, ο Woodley επικεντρώθηκε στα οικονομικά και την ψυχολογία. Το σώμα της έρευνας που προέκυψε εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύονται τα δημόσια δολάρια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τελικά πώς γίνεται πραγματικά οικολογικό ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Το πρώτο μεγάλο ερευνητικό έργο του Woodley, που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο Nature Sustainability διαπίστωσε ότι τα κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων συχνά αποτυγχάνουν να αποδώσουν τις επενδύσεις της κυβέρνησης.

Όχι μόνο οι επιδοτήσεις των ΗΠΑ ρέουν προς τους εύπορους, με τα νέα EV να εξακολουθούν να κοστίζουν κατά μέσο όρο σχεδόν 12.000 δολάρια περισσότερα ανά όχημα το 2022 από εκείνα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα, αλλά αποδεικνύεται ότι οι φορολογικές πιστώσεις (έως και 7.500 δολάρια το 2023) μπορούν να δώσουν κίνητρα σε λάθος αγοραστές. Πολλοί οδηγούνται στην αύξηση του αποτυπώματος άνθρακα τους.

Διαβάστε την συνέχεια στο topgeargreece.gr

Related posts

Οδηγώντας Porsche 911 GT3 RS στην κορυφαία ιδιωτική πίστα του κόσμου (video)

timesadmin

Αυτό είναι το ανανεωμένο Tesla Model Y-τι έχει αλλάξει

timesadmin

Τεράστιο κοίτασμα λιθίου δίπλα στην Ελλάδα-Mercedes και Stellantis κάνουν επένδυση

James Rollner

Michael Leiters: Μια αποκαλυπτική συνέντευξη με τον CEO της McLaren

James Rollner

Xpeng Mona M03: Το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στον κόσμο

timesadmin

Η Volvo ανακοίνωσε τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του S90

wp-needuser