Λευτέρης-Αυγενάκης:-Ο-Μητσοτάκης-ζήτησε-τη-διαγραφή-του-από-την-ΚΟ-της-ΝΔ-μετά-την-επίθεση-σε-υπάλληλο-του-αεροδρομίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευτέρης Αυγενάκης: Ο Μητσοτάκης ζήτησε τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ μετά την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου

Λευτέρης Αυγενάκης: Ο Μητσοτάκης ζήτησε τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ μετά την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου

Μητσοτάκης - Αυγενάκης

Ο κύβος ερρίφθη και ο Λευτέρης Αυγενάκης οδεύει προς διαγραφή από τη ΝΔ, με αφορμή το περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε βάρος εργαζομένου αεροπορικής εταιρείας, το οποίο έχει προκαλέσει “θύελλα” αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Όπως ανέφερε ο Σπύρος Μουρελάτος στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας θα συνταχθεί μια σχετική αναφορά και σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της επόμενης ώρας ο κ. Αυγενάκης θα αποτελεί παρελθόν από την Κ.Ο. της ΝΔ.

Νωρίτερα ο κ. Αυγενάκης, κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις τόσο στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα όσο και στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη. Ο κ. Αυγενάκης, μετέβη πρώτα στο γραφείο του κ. Καλαφάτη στον δεύτερο όροφο χωρίς να κάνει καμία δήλωση, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης αποχώρησε εκνευρισμένος.

Στη συνέχεια μετέβη στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος επίσης νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον πρώην υπουργό, ζητώντας εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του.

«Γαλάζια» στελέχη σημείωναν ότι ακολουθήθηκε η ταχύτερη δυνατή διαδικασία, καθώς δεν μπορούσε να διαγραφεί βουλευτής χωρίς να έχει προηγηθεί η παροχή εξηγήσεων εκ μέρους του και πρώτα έπρεπε ο κ. Αυγενάκης να επιστρέψει από το Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, την ποινή της μομφής κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, επέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, όπως ανακοίνωσε στην Ολομέλεια πριν από λίγο.

Related posts

Ανδρουλάκης: Συλλογικές συμβάσεις και έλεγχοι στην αγορά για να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των εργαζομένων

James Rollner

erga.gov.gr: Αποκαλύφθηκε η πλατφόρμα, περισσότερα από 6.000 projects – Οι πολίτες θα βλέπουν την πρόοδο των έργων

timesadmin

Μητσοτάκης για αγρότες: Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού, αλλά δεν μπορούν να ζητάνε περισσότερα, με «όπλο» τα μπλόκα

timesadmin

Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το επίδομα μητρότητας – «Κρατική στήριξη για 9 μήνες σε όλες τις μανάδες ανεξαρτήτως το πού εργάζονται»

timesadmin

Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης έχασε τον έλεγχο ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που δεν διέγραψε τον Πολάκη

protothema.gr

Κασσελάκης: Ήρθα για να μείνω – Να κάνουμε μαζί την προοδευτική παράταξη και πάλι πλειοψηφία στον τόπο

James Rollner