Λίβανος:-Σε-12-αυξήθηκε-ο-αριθμός-των-νεκρών-από-τις-εκρήξεις-βομβητών
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Σε 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις βομβητών

Οι ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ χθες στον Λίβανο, που αποδίδονται στο Ισραήλ από την ισλαμιστική, φιλοϊρανική οργάνωση, προκάλεσαν τον θάνατο 12 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, και τον τραυματισμό τουλάχιστον 2.750 άλλων, όπως δήλωσε σήμερα ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ.

Το Ισραήλ δεν σχολίασε αυτές τις εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σε προπύργια της Χεζμπολάχ μερικές ώρες μετά την ισραηλινή ανακοίνωση ότι η χώρα επεκτείνει προς τα βόρεια σύνορά της με τον Λίβανο τους στόχους του πολέμου που διεξάγει εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας.

Ύστερα από διασταύρωση στοιχείων με όλα τα νοσοκομεία, ο απολογισμός αυξήθηκε σε “12 νεκρούς μεταξύ των οποίων δύο παιδιά” και περιλαμβάνει “από 2.750 έως 2.800” τραυματίες, δήλωσε ο Αμπιάντ σε συνέντευξη Τύπου. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 9 νεκροί.

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται ένα κορίτσι και ένα αγόρι, καθώς και τέσσερις υγειονομικοί που εργάζονταν σε “ιδιωτικά νοσοκομεία στα νότια προάστια της Βηρυτού”, δήλωσε.

Ορισμένοι τραυματίες στην κοιλάδα Μπεκάα (ανατολικά) “μεταφέρθηκαν στη Συρία”, ενώ “σε άλλες περιπτώσεις μεταφέρθηκαν στο Ιράν”, πρόσθεσε.

Περίπου 750 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νότιο τμήμα της χώρας, περίπου 150 στην Μπεκάα και περίπου 1.850 στη Βηρυτό και στα νότια προάστιά της, σύμφωνα με τον υπουργό.

Πηγή: - – -

Related posts

Πούτιν: Ρωσία και Λευκορωσία ετοιμάζουν στρατιωτικά γυμνάσια με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών

protothema.gr

ΗΠΑ: Στις 23:30 ώρα Ελλάδας θα ανακοινωθεί ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ

James Rollner

Αποχαιρετισμός του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν στον ΟΗΕ, στη σκιά του Τραμπ

wp-needuser

Αλ.Τσίπρας και Ζ.Ζάεφ καλούν σε μέτωπο προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων κατά του εθνικισμού, της ακροδεξιάς και της εθνικής περιχαράκωσης

protothema.gr

Σαουδική Αραβία: 1.301 οι νεκροί στο φετινό Χατζ – “Οι περισσότεροι δεν είχαν άδεια να παρευρεθούν στο ετήσιο μουσουλμανικό προσκύνημα”

timesadmin

Καταιγίδα Μπόρις: Ο Ορμπάν ακύρωσε την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

James Rollner