Λίβανος:-Ο-στρατός-του-Ισραήλ-εξουδετέρωσε-τον-διοικητή-του-αρχηγείου-της-Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ο στρατός του Ισραήλ εξουδετέρωσε τον διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξουδετέρωσαν τον Σουχαίλ Χουσεϊν Χουσεϊνί, τον διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ σε έναν βομβαρδισμό στην περιοχή της Βηρυτού, ανέφεραν σε μία σημερινή ανακοίνωσή τους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI μετέδωσε ότι τα νότια προάστια της Βηρυτού έγιναν στόχος νέων ισραηλινών πληγμάτων το βράδυ, μετά την προτροπή του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους να εγκαταλείψουν ορισμένους τομείς αυτού του προπυργίου της Χεζμπολάχ.

Τα νότια προάστια, που σφυροκοπούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 23 Σεπτεμβρίου, “έγιναν στόχος δύο επιδρομών” ανέφερε το ΑΝΙ. Νωρίτερα, το πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι έγιναν έξι διαδοχικά πλήγματα στην περιοχή.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε εκρήξεις και είδε πυκνό καπνό να υψώνεται από τα νότια προάστια της πόλης.

Έξι διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, εξαπέλυσε απόψε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ΑΝΙ.

Η ζώνη αυτή βομβαρδίζεται καθημερινά από τις 23 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και ο νότιος και ανατολικός Λίβανος.

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε απόψε μια νέα εντολή εκκένωσης, καλώντας τους ενοίκους να εγκαταλείψουν συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Κάποια από τα κτίρια βρίσκονται στον δήμο Μπουρτζ αλ Μπαρατζνέχ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι και της πόλης Χάρετ Χρέικ.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι 2.083 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 9.869 τραυματιστεί στη χώρα. Από τις μάχες και τα αεροπορικά πλήγματα εκτοπίστηκαν 1,2 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή το ένα έκτο του πληθυσμού.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε απόψε ότι ετοιμάζεται να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ στην “παράκτια ζώνη” του νοτίου Λιβάνου, καλώντας τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής.

Ρουκέτες της Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στο Τελ Αβίβ

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Γκλιλότ, κοντά στο Τελ Αβίβ, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του ηγέτη του κινήματος Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), καθώς και το αρχηγείο της Μοσάντ, υπογραμμίζουν οι Times of Israel. Είχε γίνει ξανά στόχος επίθεσης της Χεζμπολάχ τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ενημέρωση των IDF, εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες από τον Λίβανο, ορισμένες αναχαιτίστηκαν και άλλες έπεσαν στο ύπαιθρο χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Related posts

Μελόνι: Δεν συμμερίζομαι την μέθοδο της συνάθροισης κάποιων, με στόχο την απομόνωση των υπολοίπων

James Rollner

Σαρλ Μισέλ: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου, θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα

James Rollner

Μόσχα και Πεκίνο σκέφτονται να εγκαταστήσουν έναν πυρηνικό σταθμό στην Σελήνη

timesadmin

Γερμανία: Ψηφίστηκε από την Bundestag η μερική νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης

timesadmin

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο μη μεταποιητικός δείκτη του ISM

timesadmin

Συρία: Εννέα στρατιώτες νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

timesadmin