Λίβανος:-Διεθνείς-εκκλήσεις-να-σταματήσουν-οι-επιθέσεις-εναντίον-της-unifil
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Διεθνείς εκκλήσεις να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον της UNIFIL

Οι ισραηλινές επιθέσεις στην ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL) είναι αντίθετες με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και πρέπει να σταματήσουν αμέσως, τόνισαν σήμερα σε κοινή δήλωσή τους η Ιταλία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Οι τέσσερις χώρες επανέλαβαν ότι η UNIFIL έχει διαδραματίσει “ουσιαστικό σταθεροποιητικό ρόλο” στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ και οι άλλες πλευρές θα έπρεπε να διασφαλίζουν την ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων ανά πάσα στιγμή.

Η ειρηνευτική δύναμη UNIFIL, στην οποία μετέχουν εκατοντάδες Ευρωπαίοι στρατιώτες, έχει δηλώσει ότι έχει δεχθεί επανειλημμένως επίθεση από τον ισραηλινό στρατό τις τελευταίες ημέρες. Το Ισραήλ ζήτησε από τον ΟΗΕ να απομακρύνει τους κυανόκρανους από την περιοχή καθώς έχει βάλει στο στόχαστρό του τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ.

Πηγή: - – -

Related posts

Uber: Τριετές πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 7 δισ. δολ., μετά την πρώτη κερδοφόρα χρονιά της

timesadmin

Μπάιντεν: Θα υπερασπιστούμε τις Φιλιππίνες αν η χώρα δεχθεί “επίθεση”

James Rollner

Alphabet (Google): Ξεπέρασαν τις προσδοκίες κέρδη και έσοδα τριμήνου – Πρώτο μέρισμα στην ιστορία της, άλμα 14% για τη μετοχή

James Rollner

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 13χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

timesadmin

Διαπραγματεύσεων… συνέχεια την Κυριακή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στο Κάιρο

wp-needuser

Κίνα: Εκτεταμένες πλημμύρες λόγω υπερχείλισης ποταμών αναμένονται στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, απειλώντας εκατομμύρια κατοίκους

timesadmin