Κύπρος:-Βίντεο-της-Εθνικής-Φρουράς-με-τα-ελληνικά-f-16-να-πετούν-πάνω-από-τη-Λάρνακα
Uncategorized

Κύπρος: Βίντεο της Εθνικής Φρουράς με τα ελληνικά F-16 να πετούν πάνω από τη Λάρνακα

Κύπρος: Βίντεο της Εθνικής Φρουράς με τα ελληνικά F-16 να πετούν πάνω από τη Λάρνακα

Τα ελληνικά μαχητικά συμμετείχαν στην τελική φάση της Άσκησης ΙΡΙΣ 204

f-16_Cyprus

Μανώλης Καλατζής

Βίντεο με τα δύο ελληνικά F-16 που πέταξαν πάνω από τη Λάρνακα και συμμετείχαν στην τελική φάση της άσκησης ΙΡΙΣ 204 έδωσε το βράδυ της Πέμπτης στη δημοσιότητα η Κυπριακή Εθνική Φρουρά.

Η συμμετοχή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν είχε ανακοινωθεί, για προφανείς λόγους. Τα F-16 πέταξαν πάνω από τη Λάρνακα προκαλώντας ενθουσιασμό, μόλις έγινε αντιληπτό ότι είναι ελληνικά.

Το βίντεο που ετοίμασε η Κυπριακή Εθνική Φρουρά δείχνει τις χαμηλές πτήσεις των ελληνικών μαχητικών και περιλαμβάνει εικόνες από την τελική φάση της άσκησης.

Δείτε το βίντεο

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελευταία φάση της άσκησης την οποία παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας και στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών.

Σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) αναφέρεται ότι «από τις 8 μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΙΡΙΣ – 2024», με την συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού και μέσων της ενεργού δυνάμεως της Εθνικής Φρουράς. Αντικειμενικός σκοπός της ΤΑΜΣ «ΙΡΙΣ – 2024» ήταν η ανάπτυξη μέρους των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Σχηματισμών, Διοικήσεων και Τακτικών Συγκροτημάτων και η υλοποίηση σεναρίων που προσομοιάζουν πραγματικές συνθήκες».

Προστίθεται ότι «ειδικότερα, εξετάστηκαν αντικείμενα που αφορούσαν στην εκτέλεση συνδυασμένων και διακλαδικών επιχειρήσεων, για αντιμετώπιση τόσο συμβατικών όσο και ασύμμετρων απειλών».
Η άσκηση ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη «με τη διεξαγωγή της τελικής φάσης στο Πεδίο Ασκήσεων Καλού Χωρίου η οποία περιλάμβανε εξέταση σεναρίων αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων. Το σχεδιασμό και εκτέλεση της τελικής φάσης, είχε η ΧΧ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Πεζικού, με την συμμετοχή και υποστήριξη προσωπικού και μέσων, λοιπών Σχηματισμών και Διοικήσεων της Εθνικής Φρουράς».

Σημειώνεται ότι «της τελικής φάσης, προηγήθηκαν σε άλλα Πεδία Ασκήσεων ασκήσεις μικρότερης κλίμακας από τους λοιπούς Σχηματισμούς και Διοικήσεις, κατά τις οποίες εξετάστηκαν αντίστοιχα σενάρια, ενώ σε μέρος αυτών συμμετείχε Ομάδα Εθνοφυλάκων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ταυτόχρονα, «στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων αναπτύχθηκε το σύστημα αεράμυνας από τη Διοίκηση Αεροπορίας ενώ, στο θαλάσσιο χώρο, η Διοίκηση Ναυτικού υλοποίησε σενάρια αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών από τα Πολεμικά Πλοία, επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης από τις Επάκτιες Συστοιχίες και ειδικές επιχειρήσεις από τη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών. Εξετάστηκαν επίσης, σενάρια εκτέλεσης ειδικών επιχειρήσεων διείσδυσης από αέρος και ρίψης αλεξιπτωτιστών από Τμήματα της Διοίκησης Καταδρομών».

Το πρωί ✈️ δύο ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κύπρο 🇨🇾, συγκεκριμένα στη Λάρνακα, στο πλαίσιο άσκησης με την Εθνική Φρουρά. ⚡ Χτύπησαν σαν κεραυνός και γέμισαν περηφάνια τις καρδιές μας. Η Κύπρος δεν κείται μακράν. Βίντεο παρακάτω. 🎥
🇬🇷⚔️🇨🇾#F16 #Ελλάδα #Κύπρος… pic.twitter.com/ovDhn09WTv

— Andreas Demetriou (@Europhil2000) October 10, 2024

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «κατά την εκτέλεση της τελικής φάσης, πέραν των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς, συμμετείχε ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε αποστολή βομβαρδισμού επίγειων στόχων, εκτελώντας εικονικές προσβολές εντός του Πεδίου Βολής».

Την τελική φάση της άσκησης, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ και αντιπροσωπείες στελεχών, εκπρόσωποι κρατικών φορέων, υπηρεσιών και τοπικών αρχών, αξιωματικοί εν αποστρατεία, αντιπροσωπείες εφέδρων και εθνοφυλάκων καθώς και Ακόλουθοι Άμυνας, παρατηρητές και άλλοι εκπρόσωποι φίλων χωρών.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία θανάτου σύμφωνα με τη νεκροτομή – Ήταν νεκρός στην πισίνα επί 5 ώρες

Κασσελάκης: Επιμένει για το εξώδικο – Του είχαν ζητήσει να το πάρει πίσω, πάει για σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή

Ράφα Ναδάλ: Αποσύρεται στα 38 του ο θρύλος του τένις – Δείτε το συγκινητικό του βίντεο

Μανώλης Καλατζής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

-

Πίεση: Το λάθος στη θέση του χεριού που πρέπει να αποφεύγουμε όταν τη μετράμε στο σπίτι

Επίδειξη δύναμης: Φόρους εσείς, σταθερές τιμές για όλους εμείς...

Ανάδρομος Δίας στους Διδύμους: Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο

Ο σεφ που γύρισε στο χωριό του και έφτιαξε μία ταβέρνα-πρότυπο στη Νότια Εύβοια

Ακραία και «βλάσφημη» παράσταση όπερας προκάλεσε ναυτία σε 18 θεατές: Γυμνές καλόγριες χόρευαν με ρόλερ (vid)

Μια σοκολατένια εμπειρία

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: «Πάντα υπήρχαν δείγματα ότι η μαμά και ο μπαμπάς μου δεν ήταν

Έντερο: Τι να τρώτε για να λειτουργεί σωστά – Πέντε τροφές που «απαγορεύονται»

Προσοχή: Fake διαγωνισμοί με θύματα χιλιάδες Έλληνες

Δείτε Επίσης

Related posts

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει στα πράσινα τιμολόγια από τις αρχές του 2025

protothema.gr

Ερντογάν κατά Ισραήλ: Στεκόμαστε δίπλα στον λαό και στην κυβέρνηση του Λιβάνου, πρέπει να δείξουμε αποφασιστική στάση

protothema.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω αγώνα δρόμου

protothema.gr

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Γαύδο

protothema.gr

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας

protothema.gr

Χάνια: Λήστεψαν με μαχαίρι πεζό αλλά συνελήφθησαν άμεσα

protothema.gr