Κατασχέθηκαν-δεκάδες-αυτοκίνητα-μεγάλης-εταιρείας
AYTOKINHTO

Κατασχέθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα μεγάλης εταιρείας

Κατασχέθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα μεγάλης εταιρείας

Οι οικονομικές αρχές της Ιταλίας κατέσχεσαν δεκάδες αυτοκίνητα μεγάλης εταιρείας για παραβίαση των νόμων περί εισαγωγής.

Top Gear TEAM

Fiat Topolino

Φαίνεται πως για την Stellantis, η Alfa Romeo Milano που μετονομάστηκε σε Junior, δεν ήταν το μοναδικό πεδίο αντιπαράθεσης με την ιταλική κυβέρνηση. Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατέσχεσε δεκάδες Fiat Topolino που, όπως αναφέρθηκε, έφεραν την σημαία της χώρας ενώ είχαν συναρμολογηθεί στο Μαρόκο. 

Fiat Topolino

Τα οχήματα μπλοκαρίστηκαν στο λιμάνι του Λιβόρνο για υποτιθέμενες παραβιάσεις του λεγόμενου νόμου Made in Italy, ο οποίος ήδη ανάγκασε την Stellantis να υπαναχωρήσει στην περίπτωση του νέου αυτοκινήτου της Alfa Romeo.

Εκπρόσωπος της Stellantis επιβεβαίωσε την κατάσχεση 134 Fiat Topolino, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αλλά και από το πρακτορείο Reuters. 

Το πρόβλημα στην περίπτωση των μικρών αυτοκινήτων της Fiat ήταν πως έφεραν ένα αυτοκόλλητο της ιταλικής σημαίας, το οποίο οι τελωνειακές αρχές της Ιταλίας θεώρησαν παραπλανητικό από τη στιγμή που το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο Μαρόκο. 

Ο εκπρόσωπος της Stellantis, σύμφωνα με το Reuters, αναφερόμενος στην κατάσχεση είπε πως η εταιρεία τοποθέτησε την ιταλική σημαία ως ενδεικτική της χώρας στην οποία εμπνεύστηκε το μικρό της Fiat, ένα όνομα που συνοδεύει την ιταλική φίρμα από την δεκαετία του 1930. 

Fiat Topolino Disney Μίκυ Μάους

“Θεωρούμε πως δεν έχουμε παραβεί κάποια νομοθεσία”, είπε ο εκπρόσωπος της Stellantis ο οποίος συμπλήρωσε πως για λόγους ομαλότητας το αυτοκόλλητο αφαιρέθηκε. 

Το περιστατικό θεωρείται ώς ένα ακόμη επεισόδιο στην διαμάχη της φίρμας που κατέχει 14 αυτοκινητικές εταιρείες και μια εξ αυτών είναι και η Fiat με την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, με φόντο τις αποφάσεις της Stellantis για περικοπή θέσεων εργασίας στα εργοστάσια της Ιταλίας και περικοπές στην παραγωγή της.

Related posts

Πώς η Lanzador δείχνει ότι το μέλλον της Lamborghini ανήκει στα crossover

timesadmin

Δοκιμή Honda ZR-V 2.0 i-MMD: Είναι συμφέρουσα επιλογή στα C-SUV;

timesadmin

Με αυτό το αυτοκίνητο κυνηγάς τυφώνες-λέγεται Dominator 3 (video)

protothema.gr

Volkswagen ID. GTI: To hot hatch της ηλεκτροκίνησης

timesadmin

Πρόβλημα με τις μπαταρίες ηλεκτρικών: Η Κίνα περιορίζει τις εξαγωγές γραφίτη

timesadmin

Στην Ελλάδα το νέο Mazda CX-30 (τιμές)

timesadmin