Κατάσχεση-περιουσιακών-στοιχείων-προέδρου-μεγάλου-ομίλου-αυτοκινήτων
AYTOKINHTO

Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων προέδρου μεγάλου ομίλου αυτοκινήτων

Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων προέδρου μεγάλου ομίλου αυτοκινήτων

Οι εισαγγελείς στο Τορίνο δήλωσαν ότι ο πρόεδρος του ομίλου μαζί με τα αδέλφια του ήταν μέρος “ενός εγκληματικού σχεδίου” για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων από την ιταλική φορολογική νομοθεσία.

Top Gear TEAM

John Elkann

Ιταλός δικαστής κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 75 εκατ. ευρώ από πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Stellantis και της Ferrari, John Elkann, στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη, δήλωσαν οι εισαγγελείς στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο John Elkann είναι επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών Exor της οικογένειας Agnelli.

Η έρευνα, που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, ισχυρίζεται ότι ο Elkann και τα αδέλφια του Lapo και Ginevra δεν πλήρωσαν φόρους στην Ιταλία για περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησαν μετά το θάνατο το 2019 της γιαγιάς τους Marella Caracciolo, συζύγου του εκλιπόντος αφεντικού της Fiat Gianni Agnelli.

Η υπόθεση αποτελεί την συνέχεια μιας ευρύτερης κληρονομικής διαμάχης μεταξύ των Elkann και της μητέρας τους Margherita για την περιουσία του Gianni Agnelli, η οποία έχει διχάσει μια από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές δυναστείες της Ιταλίας.

Οι εισαγγελείς του Τορίνο ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι η έρευνα έδειξε ότι η Caracciolo ήταν κάτοικος Ιταλίας τουλάχιστον από το 2010 και όχι της Ελβετίας και ότι η κληρονομιά της θα έπρεπε συνεπώς να φορολογηθεί στην Ιταλία.

Ανέφεραν ότι οι ισχυρισμοί πως είχε την έδρα της στην Ελβετία αποτελούσαν μέρος “ενός εγκληματικού σχεδίου για την απόκρυψη των σημαντικών περιουσιακών της στοιχείων και του σχετικού εισοδήματός της από την ιταλική φορολογική νομοθεσία”.

John Elkann Ferrari Chairman

Οι δικηγόροι των Elkanns δήλωσαν ότι η κατάσχεση ήταν ένα διαδικαστικό βήμα στην υπόθεση, το οποίο δεν σηματοδοτεί οποιαδήποτε ευθύνη των κατηγορουμένων. “Επαναλαμβάνουμε ότι η Marella Caracciolo διέμενε στην Ελβετία από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, πολύ πριν γεννηθούν οι αδελφοί Elkann” ανέφεραν στο δικαστήριο.

Οι δικηγόροι δήλωσαν πως παραμένουν πεπεισμένοι ότι μπορούν να αποδείξουν ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα που τους καταλογίζονται.

Άλλα άτομα που βρέθηκαν στο στόχαστρο της κατάσχεσης είναι ο λογιστής του John Elkann Gianluca Ferrero και ο Ελβετός συμβολαιογράφος Urs von Grunigen, ο οποίος ενήργησε ως εκτελεστής της περιουσίας.

Related posts

Αυτή είναι η υπέροχη Maserati GranCabrio Folgore και είναι ηλεκτρική

wp-needuser

To αδιανόητα γρήγορο McMurtry Speirling έκανε νέο ρεκόρ (video)

James Rollner

Αυτό το Toyota Tundra είναι ηρωϊκό: κατάφερε να διανύσει 1,4 εκατ. χιλιόμετρα

protothema.gr

Επίσημο: Αποκαλύφθηκε το νέο Mini Cooper-τι έχει αλλάξει

timesadmin

Τι συμβαίνει όταν μια αρκούδα κλείνεται μέσα σε Toyota Corolla (video)

timesadmin

Πρεμιέρα για το νέο Fiat Grande Panda στο Τορίνο

protothema.gr