«Καρφιά»-Μητσοτάκη-κατά-Κωνσταντοπούλου-στη-Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Μητσοτάκη κατά Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

«Καρφιά» Μητσοτάκη κατά Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

«Καρφιά» Μητσοτάκη κατά Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Επίθεση στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το ξεκίνημα της δευτερολογίας του στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικασία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η συζήτηση ξεκίνησε πριν από ακριβώς έξι ώρες. Έξι ώρες. Και η κυρία Κωνσταντοπούλου μας εγκάλεσε για την τήρηση της κοινοβουλευτικής τάξης, όταν εκτιμώ – μάλλον εσκεμμένα – μίλησε 53 λεπτά ενώ δικαιούτο 20, επικαλούμενη κάτι το οποίο γνώριζε από την αρχή γιατί είχα ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής ότι είχα στη διάθεσή μου έξι ώρες. Όχι μισή ώρα, όχι μια ώρα, όχι μιάμιση ώρα, όχι δύο ώρες για την ολοκλήρωση μιας συζήτησης που θα μπορούσε άνετα να ολοκληρωθεί εντός του εξαώρου εάν υπήρχε σεβασμός στον χρόνο απ’ όλους τους ομιλητές».

«Και μιας και αναφερθήκατε κι ολίγον περιφρονητικά για την προγραμματισμένη μου συνάντηση με τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε και αισθάνθηκα την ανάγκη από αβροφροσύνη να αποδεχθώ αυτή την πρόσκληση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε κα Κωνσταντοπούλου, επειδή επιμένετε να επανέρχεστε στον χρόνο και στο τόπο εγκλήματος του πρώτου εξαμήνου 2015, ότι ο κ. Ολάντ υπήρξε από τους ευρωπαίους πολιτικούς, ο οποίος ήταν καθοριστικός προκειμένου, εκείνο το δύσκολο καλοκαίρι του 2015, να διορθώσει τον τραγικό χειρισμό της κυβέρνησης στην οποία και εσείς συμμετείχατε και να κρατήσει τελικά την χώρα στο ευρώ

Όχι με τις δικές σας ψήφους, γιατί εσείς είχατε σπείρει. Τον δρόμο της καταστροφής τον είχατε ανοίξει.  Κάποιοι άλλοι χρειάστηκε τότε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, στις 14 Αυγούστου – αν θυμάμαι καλά – του 2015 να κάνει κάτι το οποίο ήταν επιζήμιο για το κομματικό μας συμφέρον – να πιστέψει βέβαια τον κύριο Τσίπρα που έλεγε τότε ότι δεν επρόκειτο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, να μην τα ξεχνάμε όλα αυτά – να βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και να συμπράξει ώστε να διορθωθεί το κακό, στο βαθμό που τουλάχιστον καταφέραμε και κρατήσαμε τη χώρα μας στην Ευρωζώνη. Γιατί θα οδηγούμασταν με μαθηματική βεβαιότητα στην  καταστροφή με τα τερτίπια τα δικά σας, του κύριου Βαρουφάκη, του κύριου Τσίπρα το πρώτο εξάμηνο του 2015, για να επωμιστούμε το πολιτικό κόστος, γιατί είμαστε μια υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη», τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε όσα του καταλόγισε στην πρωτολογία της η κα Κωνσταντοπούλου..

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ανέφερε ακόμη: «Εμείς σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών. Η γεωγραφία της Βουλής και τα ποσοστά δεν τα υφαρπάξαμε από τους Έλληνες πολίτες. Οι πολίτες μας έδωσαν το ποσοστό αυτό, το οποίο κατανεμήθηκε στον αριθμό των βουλευτών που έχουμε στη Βουλή. Και οι πολίτες σας έδωσαν το δικό σας ποσοστό με τον αριθμό των βουλευτών που εσείς διαθέτετε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα. Κι εν πάση περιπτώσει, επειδή μας λέτε με πολύ πάθος πως εσείς δημοκρατικά εκπροσωπείτε τους πολίτες, εγώ θυμάμαι ότι μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου του 2023 περιφρονήσατε πλήρως τη βούληση των δικών σας ψηφοφόρων και πήγατε κι αλλάξατε τους δικούς σας βουλευτές, οι οποίοι εκλέχτηκαν με σταυρό για να βάλετε τους δικούς σας διορισμένους βουλευτές. Έχω άδικο; Έτσι δεν έγινε;»

Related posts

Παύλος Πολάκης: «Πρέπει να επουλωθεί η κατάστασή μας» – Εκλογές το αργότερο αρχές Νοεμβρίου

wp-needuser

Μήνυμα Γεραπετρίτη στα Σκόπια: Ενεργή η ενταξιακή προοπτική αλλά με σεβασμό στις διεθνείς συμφωνίες

James Rollner

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μαρούσι: Μίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες – Στο επίκεντρο οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι

James Rollner

«Φωτιά» από τα κανόνια του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο – ΦΩΤΟ

timesadmin

Μαρία Συρεγγέλα: «Να υψώσουμε όλες μαζί τη φωνή μας απέναντι στο «βούλωστο» – Η πρώτη αντίδραση μετά την φραστική επίθεση Πολάκη

James Rollner

Υπουργείο Εσωτερικών: Στον εισαγγελέα και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων το πόρισμα για τα email αποδήμων

timesadmin