Καλαφάτης-στον-realfm-97,8:-Καλοδεχούμενη-η-κριτική-των-βουλευτών-της-ΝΔ-–-Δεν-δέχομαι-τον-χαρακτηρισμό-«αντάρτικο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης στον Realfm 97,8: Καλοδεχούμενη η κριτική των βουλευτών της ΝΔ – Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό «αντάρτικο»

Για την ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια, την κατάσταση της οικονομίας, τις δημοσκοπήσεις και την δεύτερη διακυβέρνηση της ΝΔ μίλησε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης στον Realfm 97,8 τον Νίκο Χατζηνικολάου, την Κάτια Μακρή και τον Αντώνη Δελλατόλα.

«Ο καθένας σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία πρέπει να κάνει την δουλειά του και στην ΝΔ δεν γίνεται τίποτα παραπάνω από αυτό. Οι βουλευτές ρωτούν και οι υπουργοί απαντούν και μπορώ να σας πω ότι αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο τουλάχιστον στην ΝΔ. Να σας δώσω ένα στοιχείο. Να ξέρετε ότι από την μέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ πάνω από 4.000 ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ έχουν κατατεθεί. Ο πρωθυπουργός στην τελευταία Κοινοβουλευτική Ομάδα ενθάρρυνε και παρότρυνε τους βουλευτές να έχουν ενεργό συμμετοχή και με την κατάθεση ερωτήσεων», είπε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Και συνέχισε: «Στο θέμα όμως της κατάθεσης των ερωτήσεων το βασικό που μας ενδιαφέρει και τους πολίτες τους ενδιαφέρει, η ουσία των ερωτημάτων που τίθενται. Και μέσα από την απάντηση που έδωσε ο κ. Χατζηδάκης, την εκτενέστατη απάντηση, αναδεικνύεται όλη η σημαντική δουλειά που έχει κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία 5 χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους 13 μήνες ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό το σύστημα όσο γίνεται προς όφελος των πολιτών».

Για την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση οι 11 βουλευτές στο κείμενο της ερώτησης ο γ.γ. της ΚΟ της ΝΔ τόνισε: «Δεν το παραγνωρίζω ότι υπάρχει κριτική και δεν σας κρύβω ότι και η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Το ζήτημα των χαρακτηρισμών εάν υπάρχει «αντάρτικο» ή όχι εγώ δεν το οικειοποιούμαι. Δεν το αποδέχομαι. Καθόλου αντάρτικο όταν εμείς οι ίδιοι, εγώ ο ίδιος σαν γενικός γραμματέας παροτρύνω με οποιονδήποτε τρόπο να τοποθετηθούν οι βουλευτές της ΝΔ για οποιοδήποτε θέμα θέλουν, είτε με την κατάθεση αναφορών είτε με την κατάθεση ερωτήσεων είτε με τις παρεμβάσεις τους στην Βουλή».

«Εμείς ενθαρρύνουμε αυτό τον εσωκομματικό διάλογο»

«Εμείς ενθαρρύνουμε αυτό τον εσωκομματικό διάλογο γιατί πιστεύουμε κιόλας ότι πολλές από τις παρατηρήσεις των συναδέλφων βουλευτών της ΝΔ βοηθούν πραγματικά την κυβέρνηση και τους υπουργούς να ασκούν καλύτερες δημόσιες πολιτικές», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης.

«Κάποιοι συνάδελφοι που συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία επεσήμαναν ότι πρώτον δεν έχουν καμία σκοπιμότητα στο να ασκήσουν κακοπροαίρετη κριτική. Το αντίθετο θέλουν να ασκήσουν καλοπροαίρετη κριτική και να βοηθήσουν την κυβέρνηση να διορθώσει ενδεχομένως κάποια ζητήματα που εκείνοι επισημαίνουν. Μέσα από την απάντηση που δόθηκε από τον υπουργό φαίνεται πολλά από τα ζητήματα και τα ερωτήματα που έχουν θέσει οι συνάδελφοι βουλευτές έχουν ήδη διευθετηθεί» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΟ της ΝΔ.

Αναφορικά με τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας ο Σταύρος Καλαφάτης σχολίασε: «Οφείλουμε να ακολουθήσουμε την εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για ακόμα περισσότερη δουλειά, ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση στις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας, ο καθένας από τον τόπο ευθύνης τον οποίο έχει. Ναι προφανώς, προφανέστατα υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία. Δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε γι’ αυτό. Κανένας δεν μπορεί να απαξιώσει, εάν κάνει και τις συγκρίσεις που ήταν η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα – είτε αφορά την βιομηχανία, είτε αφορά την ανάπτυξη, είτε τα ζητήματα εύρεσης εργασίας, την απασχόληση- το κοινωνικό πρόσημο της πολιτικής που ασκεί τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί κανείς να μην αναδείξει ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες με συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα».

«Υπάρχουν παρά πολλοί συμπολίτες μας που έχουν τις ανάγκες μας και αυτή είναι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού προς όλους μας, είτε είμαστε υπουργοί είτε βουλευτές, επαναλαμβάνω ο καθένας από τον χώρο ευθύνης τον οποίο έχει, να έχει χαμηλά το κεφάλι του, να δουλεύει ακατάπαυστα και να φέρνει αποτελέσματα. Αυτή είναι η δουλειά μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και οι συνάδελφοι βουλευτές και προτρέπουμε και άλλους να το κάνουν», είπε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Σε ερώτηση αν η εκκίνηση της δεύτερης τετραετίας της ΝΔ είναι καλή και εάν δέχεται παράπονα από τους πολίτες ο Σταύρος Καλαφάτης απάντησε: «Αυτή η κυβέρνηση ψηφίστηκε πριν από 12, 14 μήνες για να ασκήσει ένα πολιτικό πρόγραμμα πολύ συγκεκριμένο, το οποίο είναι πολυσχιδές και οι αγώνες που δίνει αυτή η κυβέρνηση για την κοινωνία είναι πολυμέτωποι. Θα πρέπει να παίρνει και μέτρα άμεσα για να προστατεύει ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας, όποτε χρειάζεται, να κάνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, να συνεχίσει τον πολύ δύσκολο και σύνθετο δρόμο των μεταρρυθμίσεων προσδοκώντας και ευελπιστώντας και έχοντας και την πεποίθηση ότι στο τέλος αυτής της τετραετίας αυτό το πρόγραμμα θα έχει υλοποιηθεί και θα έχει φέρει απτά αποτελέσματα όσον αφορά την ευημερία των πολιτών».

«Εμείς οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στα καθήκοντα μας να σκύβουμε το κεφάλι και να μιλάμε με τα αποτελέσματά μας. Και αξιολογούμαστε στο τέλος της ημέρας. Αλλά πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας θα αξιολογηθούμε με θετικό πρόσημο από την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο γ.γ. της ΚΟ της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/09/19-09-2024-Σταύρος-Καλαφάτης-Νίκος-Χατζηνικολάου-1.mp3

Related posts

Σαλαμίνα: Ο φίλος της 20χρονης βρίζει και χτυπά τον επίδοξο βιαστή – Δείτε βίντεο

protothema.gr

Εξεταστική για Τέμπη-Θ. Κοτταράς: Νόμιμη και νομότυπη η μετάταξη του σταθμάρχη

timesadmin

Αλλάζουν θητεία, στολή και εξοπλισμός στον Στρατό – Βίντεο και φωτογραφίες

wp-needuser

Έλενα Ακρίτα: Ζήτησα συγγνώμη για τον «γιο της πλύστρας» και μου λένε ότι από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο

wp-needuser

Νίκος Παππάς: Καλώς επέστρεψε ο Πολάκης, ακραία η ποινή του – Απαράδεκτες οι τοποθετήσεις Σπίρτζη

timesadmin

Μητσοτάκης: Αναζητούμε πόρους για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

timesadmin