Καιρός:-Οι-5-περιοχές-στην-Αττική-που-«ψήθηκαν»,-πού-είχαμε-41άρια-στη-χώρα-–-Δείτε-χάρτη
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Οι 5 περιοχές στην Αττική που «ψήθηκαν», πού είχαμε 41άρια στη χώρα – Δείτε χάρτη

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τρίτη 11/6, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 41 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 34.7 βαθμούς Κελσίου, ενώ 146 από τους 509 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου.

Τέλος οι 5 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες στην Αττική είχαν ως εξής: Παλλήνη – 40.1 °C, Φυλή/Άνω Λιόσια – 40.1 °C, Σπάτα – 39.9 °C, Βλυχάδα – 39.6 °C και Κορυδαλλός – 39.6 °C. Σημειώνεται ωστόσο, ότι στα νότια παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής (Φάληρο, Άλιμος, Άγιος Κοσμάς, Σούνιο) οι μέγιστες δεν ξεπέρασαν τους 34 °C.

meteo

Τι καιρό θα έχει τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός την Τετάρτη 12/6

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4, στα νότια θαλάσσια 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο τους 38 με 40 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στην ανατολική Στερεά τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 13/6

Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα νότιοι 4 με 5 ενώ στο νοτιοανατολικό βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο τους 38 με 40 βαθμούς, στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς ενώ τοπικά στη Κρήτη τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 14/6

Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται προς τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά-βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση.

Related posts

Πάρκο Ριζάρη: Διασώζονται προσωρινά τα 230 δέντρα με απόφαση του ΣτΕ

timesadmin

Φωτιά στην Πάρνηθα: «Πνιγμένη» στον καπνό η Αθήνα, αποπνικτική και σήμερα η ατμόσφαιρα – Δείτε φωτογραφίες

timesadmin

Φωτιά στον Βαρνάβα: 26 εναέρια μέσα και 380 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες – Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις

timesadmin

Καιρός – Κολυδάς: Έρχεται διπλή διαταραχή – Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή

timesadmin

Θεσσαλονίκη: «Πάμε να ξεσκίσουμε όλα τα σπίτια» – Οι διάλογοι των εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 16χρονος που συνελήφθη για βιασμό 13χρονης – Επιβλήθηκαν μόνο περιοριστικά μέτρα

timesadmin