spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Ιταλία: Λειτουργεί και πάλι κανονικά το αεροδρόμιο της Κατάνης – Περιορίσθηκε η κατάσταση επιφυλακής για την Αίτνα

Κανονικά θα πραγματοποιούνται από σήμερα, Τρίτη, οι οι απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Κατάνης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Sac, αφού σε σχετική σύσκεψη αποφασίσθηκε η άρση όλων των σχετικών απαγορεύσεων και περιορισμών.

Η επιστροφή στην κανονική λειτουργία του αεροδρομίου οφείλεται στο ότι η κατάσταση επιφυλακής, που συνδέεται με την εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου της Αίτνας, δεν βρίσκεται πλέον στο “κόκκινο”, αλλά έχει μειωθεί στο “πορτοκαλί επίπεδο”.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα αυτή έκρηξη του “πύρινου γίγαντα” της Σικελίας άρχισε πριν δυο εβδομάδες και ότι, ως συνέπειά της, ακυρώθηκαν τουλάχιστον οκτακόσιες πτήσεις που είχαν ως προορισμό το αεροδρόμιο Φονταναρόσα της Κατάνης. Η οικονομική ζημία για τον τοπικό τουρισμό ξεπερνά, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Popular Articles