Ισραήλ:-Ρεκόρ-στις-εξαγωγές-οπλικών-συστημάτων-το-2023
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ρεκόρ στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων το 2023

Οι ισραηλινές εξαγωγές οπλικών συστημάτων αυξήθηκαν στο ποσό-ρεκόρ των 13,1 δισ. δολαρίων το 2023, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία από εκατοντάδες συμβάσεις που υπέγραψαν ισραηλινές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.

Περίπου το 36% των εξαγωγών αφορούσε πυραυλικά συστήματα και ρουκέτες, από 11% ραντάρ και άλλα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, σταθμούς όπλων και εκτοξευτές, 9% drones και ηλεκτρονικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

Οι ισραηλινές εξαγωγές οπλικών συστημάτων ανήλθαν στα 12,5 δισ. δολάρια το 2022, ενώ έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το Υπουργείο ανέφερε ότι οι εξαγωγές οπλικών συστημάτων αποτελούνί κεντρική προτεραιότητα του Ισραήλ για την ενίσχυση των σχέσεων ασφάλειας-στρατηγικής παγκοσμίως, την είσοδο σε νέες αγορές και την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

“Ενώ οι βιομηχανίες μας επικεντρώνονται πρωτίστως στην ενίσχυση και υποστήριξη των στρατευμάτων μας και την υπεράσπιση των πολιτών μας … συνεχίζουν επίσης να επιδιώκουν τομείς συνεργασίας και εξαγωγών στο εξωτερικό”, επισήμανε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Related posts

Αυστηρό μήνυμα της Μόσχας στο Ισραήλ

timesadmin

Αλ. Νόβακ: Η Ρωσία δεν σκέφτεται να απαγορεύσει τις εξαγωγές ντίζελ

timesadmin

Η Google περιόρισε τη δημιουργία λογαριασμών στη Ρωσία

timesadmin

Ο Αλτούν ζητά να μην παρεμβαίνουν “τρίτοι” στη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία

wp-needuser

Κων/πολη: Προβάδισμα Ιμάμογλου στις δημοσκοπήσεις

wp-needuser

Σοκ στη Βρετανία: Συνελήφθη ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με θύματα τη σύζυγο και δύο κόρες γνωστού παρουσιαστή

wp-needuser