Ισραήλ:-Η-Δικαιοσύνη-διέταξε-παύση-της-γενικής-απεργίας-–-Ικανοποίηση-εξέφρασε-ο-ακροδεξιός-ΥΠΟΙΚ-Σμότριτς
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Δικαιοσύνη διέταξε παύση της γενικής απεργίας – Ικανοποίηση εξέφρασε ο ακροδεξιός ΥΠΟΙΚ Σμότριτς

Το Δικαστήριο για ζητήματα Εργασίας Bat Yam διέταξε λήξη της γενικής απεργίας στο Ισραήλ στις 14.30, περισσότερες από τρεις ώρες πριν την ώρα λήξης που είχε ορίσει η Εργατική Συνομοσπονδία Histadrut, όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριτς επαίνεσε την απόφαση του δικαστηρίου να τερματίσει εκείνο που αποκάλεσε “πολιτική και παράνομη απεργία”.

Ο Σμότριτς ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι Ισραηλινοί πήγαν στη δουλειά σήμερα “μαζικά”, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι πλέον σκλάβοι των “πολιτικών σκοπιμοτήτων”.

“Δεν θα επιτρέψουμε βλάβη στην ισραηλινή οικονομία που θα υπηρετήσει τα συμφέροντα του Γιάχια Σινουάρ και της Χαμάς”, κατέληξε ο Σμότριτς.

Οι πολίτες του Ισραήλ είχαν κληθεί να πάρουν μέρος μαζικά σε “γενική απεργία” σήμερα, για να αναγκάσουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την επομένη της ανάκτησης από τον ισραηλινό στρατό των πτωμάτων έξι ομήρων σε υπόγεια σήραγγα.

Από τις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), “όλη η ισραηλινή οικονομία θα βρίσκεται σε γενική απεργία”, διατράνωσε χθες ο επικεφαλής της ισχυρής κεντρικής συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων Αρνόν Μπαρ Νταβίντ, καθώς “πρέπει να καταφέρουμε να τερματιστεί αυτή η εγκατάλειψη των ομήρων”.

“Στις 08:00 το αεροδρόμιο θα κλείσει, οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις θα σταματήσουν”, τόνισε η συνομοσπονδία HISTADRUT.

Χθες εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί —ως ακόμη και μισό εκατομμύριο, κατά εκτιμήσεις ΜΜΕ—διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις, για να απαιτήσουν, για ακόμη μια φορά, να κλειστεί συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων. Στο Τελ Αβίβ, διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο. Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με αστυνομικούς να κάνουν χρήση εκτοξευτήρων πεπιεσμένου νερού εναντίον διαδηλωτών. Οι αρχές έκαναν λόγο για 29 συλλήψεις.

Οι κινητοποιήσεις καταγράφονται μετά την ανακοίνωση χθες από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πως βρέθηκαν τα πτώματα έξι ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας, θέατρο καταστροφικού πολέμου, που το Σάββατο θα κλείσει ένδεκα μήνες, ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που κυβερνά τον θύλακο.

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ —ο οποίος συγκρούεται συχνά με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου— κάλεσε επίσης χθες να συναφθεί συμφωνία, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ, κάλεσε τους πολίτες να κατέβουν στη διαδήλωση χθες στο Τελ Αβίβ.

Related posts

Το HRW προειδοποιεί για “ενδεχόμενη γενοκτονία” στο Σουδάν

James Rollner

AT&T: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη, έχασαν τις προβλέψεις τα έσοδα

James Rollner

Ισπανία: Υποψήφιος για να ηγηθεί κυβέρνησης μειοψηφίας στην Καταλωνία δηλώνει ο Κάρλες Πουτσντεμόν

wp-needuser

Ο Μπ. Νετανιάχου κατηγορεί τις ΗΠΑ για “μειωμένες παραδόσεις όπλων” στο Ισραήλ

James Rollner

Γερμανικός Τύπος: Μία Κομισιόν με “αύρα” Ακροδεξιάς

James Rollner

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι θα συνεχίσουν να βυθίζουν πλοία βρετανικών συμφερόντων

timesadmin